• You are currently viewing Kiitos, isi! – asiat, joista haluan poikani isää kiittää

  Kiitos, isi! – asiat, joista haluan poikani isää kiittää

  Isänpäivä on tänään. Se ei kuitenkaan tarkoita pelkästään itsetehtyä korttia ja kakkukahveja.

  Se on päivä, jolloin haluan istua alas, ja kirjoittaa ylös kaikki ne asiat, joista haluan poikani isää kiittää.

  Niistä olisi aihetta kiittää muulloinkin kuin tänään – ihan vuoden jokaikinen päivä, mutta liian harvoin arkielämässä sitä tulee kuitenkaan tehtyä. Ja toki ajattelen asiaa myös niinkin, että isänä oleminen kuuluu vain yksinkertaisesti isänä olemiseen. Yhtä lailla, kuin äitikin on äiti vuoden jokaisena päivänä. Oikeastaan, me vanhemmathan saamme olla vain kiitollisia lapsistamme. Siitä, että me saamme olla heidän vanhempiaan.

  Ja tottakai isänpäivänä tulee aina mieleen myös oma isäni, joka on ollut elämässäni mukana kaikki pitkät 34 vuotta, ja jota haluan tietenkin kiittää. Mutta nyt kun minulla on oma poika, ei mikään ole yhtä tärkeää, kuin se, että tiedän hänen olevan hyvissä käsissä.

  Ja niistä hyvistä käsistä olen enemmän kuin kiitollinen!

  Hyvä mies lapsen äidille, hyvä isä lapselle

  Myönnettäköön, etten ole ”Maailman paras isä” -teepaitojen ja kahvikuppien ystävä, mutta olen kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että poikamme isä on paras isä lapsellemme. Ja mieheni ei ole ainoastaan ollut hyvä isä pojallemme, vaan hän on ollut myös mahtava aviomies minulle, poikamme äidille. Ilman mieheltäni saamaani tukea ja rakkautta, en olisi kyennyt ja kykenisi millään olemaan sellainen äiti pojallemme, joka haluan olla.

  Koenkin olevani etuoikeutettu, sillä tiedän, että maailmassa on paljon äitejä, jotka ovat kasvattaneet lapsensa täysin yksin ilman minkäänlaista tukea tai apua. On paljon äitejä, jotka elävät tälläkin hetkellä huonossa parisuhteessa, jossa kokevat esimerkiksi henkistä tai fyysistä väkivaltaa, mutta eivät löydä tilanteesta ulospääsyä.

  Se, että rinnalla on turvallinen ja luotettava kumppani, ei ole todellakaan mikään itsestäänselvyys, ja sellaisena sitä ei saa myöskään pitää.

  Siksi haluankin poikamme isälle tänään sanoa:

  ”Kiitos, että olet paras mahdollinen isä pojallemme jokaikinen päivä. Tänään on Sinun päiväsi!”

  Oikein ihanaa isänpäivää kaikille!

  Toivovat

  Vauhtipoika ja Villasukka

  Käy tutustumassa meihin myös Instagramissa ja TikTokissa! @vauhtipoikajavillasukka

  Vastaa