• You are currently viewing Someähky ja ahdistus!

  Someähky ja ahdistus!

  Minä poden nyt jonkinlaista ahdistusta ja syynä on someähky. Joka päivä minulla on tunne, että tekisi mieli sulkea pitkäksi aikaa kaikki somekanavat ja tuntea jonkinlaista vapautta. Joka päivä tiedostan kuitenkin samalla, että se on mahdotonta koska työni on pitkälle somessa.

  Lisääkö some ihmisten pahoinvointia?

  Somessa harva asia on aitoa

  Pääasiassa somesta ahdistuu nuoret. Tutkijat ovat todenneet, että somen kuvallinen kommunikaatio aiheuttaa pahoinvointia, erityisesti tytöille. Kuvavirrassa jokainen voi esittää elämänsä ideaalisesta näkökulmasta vailla säröjä. (Psykologi, Somen molemmat puolet)

  Omalla kohdallani kyse ei ole samasta ilmiöstä, en oikeastaan edes seuraa erityisen tarkasti toisten kuvia/videoita ja koska olen itsekin somevaikuttaja ja tunnen paljon somevaikuttajia, niin tiedostan varsin hyvin sen, että usein somen kuvat ovat kaukana totuudesta. Kuvat eivät minua siis ahdista.

  Minua ahdistaa järkyttävä vastakkainasettelu!

  Juttelin juuri viikonloppuna ystäväni kanssa siitä, että emme tunne kuuluvamme oikein mihinkään ”porukkaan”. Mielipiteet somessa jakautuvat todella rankasti, on rokotetut-rokottamattomat, vegaanit-lihansyöjät, woke-sovinismi, oikealla-vasemmalla jne. Ikään kuin asiat olisivat nykyään vain mustaa tai valkoista.

  Mitä jos ei sijoitu mihinkään ääripäähän?

  Työ somessa ei anna armoa

  Minä vietän somessa päivästäni suurimman osan. Työpäivästäni iso osa koostuu somen päivittämisestä ja ideoinnista siihen liittyen. En siis pääse pakoon näitä ääripäiden taisteluita jotka lävähtävät kasvoilleni joka päivä. Ja koska luonteeni on hyvin tempperamenttinen, niin minun on vaikea olla ottamatta niihin osaa…siitä se kierre sitten syntyy.

  Tästä ahdistun ja tästä tarvitsen vapaata.

  Miten sen tekisin? Miten tehdä työni somessa ilman, että tarvitsisi ottaa osaa muuhun? En ole keksinyt sille vielä keinoa.

  Ainoa toimiva juttu on oikeasti vaan sulkea koko some joksikin aikaa. Viikonloppuisin yritän tätä ja toki lomilla myös. Odotan jo kuin kuuta nousevaa, että tulee joululoma ja suljen koko somen.

  Toisaalta onhan tässä peiliin katsomisen paikkakin.

  Miten muut pystyvät ohittamaan erilaiset riidanaiheet, mutta minä takerrun niihin aina mukaan? Miten muut ajattelee niin hienosti, että ”turhaa tuhlaan aikaani tähän” mutta minulle on tärkeää saada kertoa myös toinen näkökulma ja ajatus?

  Jos jotain lapsilleni toivon, niin toivon, että tätä geeniä eivät äidiltään peri!

  Mites te muut? Ahdistaako teitä some?

  Vastaa