• You are currently viewing Helpot jouluherkut, näissä et voi epäonnistua!

  Helpot jouluherkut, näissä et voi epäonnistua!

  Minua instagramissa seuranneet tietävät, että olen enemmän se meidän keittiön TET-harjoittelija kuin se itse pääkokki. 😀 Tekevälle sattuu ja viimeksi viikonloppuna käräytin pari pellillistä pipareita, vaikka ainoa tehtäväni oli seistä uunin vieressä ja vahtia etteivät ne pala, heh heh! 😀 Tässä pari takuuvarmaa ideaa, joilla ei voi mennä metsään, olkaa hyvät!

  HELPOT JOULUHERKUT

  JUUSTOTARJOTIN, se kaikkien illanviettojen klassikko, johon ei tarvitse kuin kipaista kaupassa ostamassa ainekset ja laittaa ne tarjolle. Mun oma yksi joulunajan herkku on ehdottomasti piparkakun ja homejuuston yhdistelmä.

  NÄIN KOKOAT JUUSTOLAUTASEN:

  Valitse juustotarjottimelle kolmesta viiteen eri tyyppistä ja voimakkuusasteeltaan eri asteista juustoa. Yhdistä tarjottimelle esimerkiksi yksi vahvan makuinen juusto, kuten cheddar, yksi pähkinäinen gouda-juusto, yksi kermainen valkohomejuusto sekä yksi raikkaampi vuohenjuusto. Tarjolla on syytä olla myös yksi kaikkien kaveri eli pehmeä ja miedon makuinen tuorejuusto siltä varalta, että joku vieraistasi ei ole yhtä kokeilunhaluinen kuin sinä.

  Ota juustot huomeenlämpöön 1 -2 tuntia ennen tarjoilua. Lämpö tuo maut paremmin esiin ja tekee juustoista pehmeästi leikkaantuvia. Varaa jokaiselle juustolle oma veitsi, jotta maut eivät sekoitu keskenään. Joulunajan juustotarjottimelle sopivat erityisesti viinirypäleet, päärynät, taatelit, viikunat ja persimonit sekä niistä valmistetut hillot. Osta myös lajitelma erilaisia keksejä / piparkakkuja ja asettele kaikki kauniisti isolle tarjottimelle tai leikkuulaudalle.

  ROCKY ROAD onnistuu myös yhdessä lasten kanssa, sillä nämä valmistuvat vain sekoittamalla ainekset keskenään. Rocky Road suklaa on klassinen itse tehty makeinen, jonka pääainekset ovat suklaa, vaahtokarkit ja pähkinät, mutta voit yhdistellä makuja halusi mukaan!

  NÄIN VALMISTAT SUUSSASULAVAN ROCKY ROADIN:

  100 g meijerivoita
  2 rkl siirappia
  200 g tummaa suklaata
  100 g pieniä vaahtokarkkeja
  100 g suolattuja maapähkinöitä
  2 dl maissihiutaleita

  Vuoraa noin 20cm x 20cm neliön muotoinen kakkuvuoka tuorekelmulla.
  Sulata voi ja suklaa mikrossa.
  Sekoita voisula, sulatettu suklaa ja siirappi keskenään kulhossa. Anna jäähtyä 15 minuutin ajan.
  Sekoita suklaaseokseen vaahtokarkit, maapähkinät ja maissihiutaleet ja kaada vuokaan.
  Laita seos jääkaappiin ja anna seistä vähintään 2 tunnin ajan ennen tarjoilua.
  Ota vuoka jääkaapista ja leikkaa Rocky Road -suklaa neliöiksi terävällä veitsellä

  Vastaa