• You are currently viewing Tonttujen yö

  Tonttujen yö

  Tonttujen yö – yhteistyössä Rauman kaupunki

  Raumalla vietetään jo pitkät perinteet omaavaa tonttujen yötä perjantaina 10. joulukuuta. Tämä on meille siis jokavuotinen traditio, jossa tulee aina päästä vähintäänkin nopeasti käymään – mutta useimmiten viihdytään pitkään.

  Itse näen Rauman todellisena joulukaupunkina – onhan meillä kuitenkin myös ihan oma joulutarinakin! Rauman joulutarinaan pääset parhaiten sisälle tietenkin vierailemalla paikan päällä. Ettepä varmaan osaa arvaakaan, kuinka paljon pieniä punanuttuja vilistää Vanhan Rauman kapeilla mukulakivikujilla. Jos omia lapsia on uskominen, tonttuja kurkistelee jokaisesta nurkasta. Tarinan mukaan tontut saapuivat Raumalle laivoilla jo vuosisatoja sitten. Sen jälkeen ne ovat asustelleet Vanhan Rauman puutalojen vinteillä, kellareissa ja muissa salaisissa sopukoissa. Ja vilahtavatpa niiden nimissä muuten raumalaisille tuttujen talojen ja pitsienkin nimet… Halutessaan joulutarinan pääsee kuuntelemaan ja lukemaan myös netin välityksellä. Suureksi ilokseni tarina on käännetty myös rauman kielelle!

  Viime vuoden tunnelmia Tonttujen yössä!

   

  Tonttujen yö on tyypillisesti tuonut ilahduttavan määrän joulukansaa Rauman kaduille – ja tänä vuonna kaupunki aivan erityisesti kannustaa kävijöitä sonnustautumaan tonttulakkeihin. Ihana ajatus! Tonttujen yö -tapahtuman järjestäjänä toimii Rakastunut Raumaan -yhteisö, ja koko illan kattava ohjelma löytyykin täältä heidän sivuiltaan. Tapahtuma ansaitsee ehdottoman kunniamaininnan sen monipuolisuudesta sekä laadukkaasta ilmeestä. Illan kohokohta on Kanalinrannassa kello 21 tapahtuva ilotulitus, jonka mahdollistavat Rakastunut Raumaan -kauppiaat sekä LähiTapiola.

  Tapahtuma keskittyy joulutunnelmassa kylpevään Vanhaan Raumaan, joka on tällä hetkellä suorastaan lumoavan kaunis. Vanhan Rauman liikkeet palvelevat Tonttujen yön aikana aina kello 21 saakka, joten samalla on oiva tilaisuus tehdä vielä viimeisiä joululahjahankintoja! Ja mikä parasta, onnekkaimmat voivat bongata myös itse joulupukin samoista puuhista. Mikäli pukkia ei onnistu bongaamaan, hänelle voi jättää kirjeen Öystin kulmassa olevaan joulupukin postilaatikkoon.

  PS! Kun päätät lähteä tsekkailemaan Rauman jouluhumua, muistathan että ajoneuvoliikenne on suljettuna Savilankadun ja Kauppatorin välisellä alueella klo 17–21.30.

   

   

   

  Vastaa