• You are currently viewing Poikani lahjoi tyttöä rahalla ja lahjoilla
  photo: Visual Stories || Micheile

  Poikani lahjoi tyttöä rahalla ja lahjoilla

  Meidän ala-aste ikäinen poika jäi kiinni siitä, että lahjoi luokan tyttöä rahalla ja lahjoilla. Selvisi, että luokan sisällä oli tapahtunut tätä lahjontaa enemmänkin, mutta aina niin, että pojat lahjoivat tyttöjä, ei toisinpäin. Ideana hommassa oli se, että tytöt tykkäisivät enemmän pojista, jotka antoivat lahjoja. (Näin pojat sen itse kuvailivat kun kysyin, miksi?)

  Näin pienenäkö se jo lähtee?

  Tavallaan söpöä, mutta onko sitten kuitenkaan?

  Rahalla rakkautta ja läheisyyttä

  Muistan aina ja ikuisesti tapauksen missä nuori tyttö kertoi minulle, että poikaystävän pitää ostaa hänelle säännöllisesti lahjoja tai lähtee vaihtoon. Itseasiassa tyttö myönsi, että lahjat olivat myös edellytys sille, että suhteessa säilyi intiimi kanssakäyminen. Lahjoiksi kelpasi vain kalleimmat merkkilaukut ja muut vastaavat. Aika paine nuorelle pojalle pitää tyttöystävä tyytyväisenä.

  Olin jotenkin tosi järkyttynyt tuon tytön kertomuksesta, mutta samaan aikaan ymmärsin, että sitä varmasti tapahtuu paljon, myös vanhemmilla pariskunnilla.

  Juttelin lahjomis asiasta pienelle pojalleni heti kotona. Kerroin, että kenenkään tykkäämistä ja huomiota ei kuulu ostaa. Se joka oikeasti sinusta välittää, tykkää sinusta vaikka ei sinulta rahaa ja lahjoja koskaan saisikaan.

  Toki on kiva jos haluaa ilahduttaa joskus itselleen tärkeää ihmistä lahjalla, se on ihan ok, mutta ehkä rahan antaminen luokkakaverille menee jo vähän ylitse. Vai mitä mieltä muut olette? Sitäpaitsi miksi se ilahduttaminen olisi yksipuolista. Eikö niitä lahjoja voisi ostella ihan molemmat toisilleen?

  On täysin eri asia ostaa toiselle lahja puhtaasti omasta halustaan, kuin paineesta tai tarpeesta miellyttää.

  Samaa sanon isommille pojilleni. Ketään ei tule ”ostaa” tyttöystäväksi. Se oikea löytyy nimenomaan niin, että joku tykkää sinusta, koska olet SINÄ. Ei koska sinulla on rahaa tai ostat lahjoja tai viet paikkoihin.

  lahjoa
  Photo: Towfiqu barbhuiya

  Toisen huomioiminen on kiva asia

  Toisen huomioiminen on ehdottomasti kiva asia. Haluan minäkin, että pojat maksaa ensimmäiset treffinsä tulevaisuudessa, siinä mielessä kaiketi olen vanhanaikainen. Tietysti jos tyttöystävä (tai poikaystävä) ei halua, että poikani maksaa treffit, niin sekin pitää olla ok.

  Oma mieheni on huomioinut minua aina tosi paljon lahjoilla ja muutenkin. Se on tosi kivaa. Mutta se on enemmän sellaista arkista muistamista. Hän tuo lempikarkkejani kaupasta tai ostaa minulle kivat treenihousut mitkä tuli vastaan kaupoilla. Olen toki saanut arvokkaitakin lahjoja, mutta olen ostanut niitä itse myös miehelleni. Eikä kukaan ole pakotettu ostelemaan tai lahjomaan tässä suhteessa, kaikki on täysin vapaaehtoista. Kukaan ei suutu jos lahjoja ei tule, eikä kukaan odota jatkuvaa lahjontaa.

  Haluaisin poikieni olevan samanlaisia isona kuin isänsä. Toivon, että heistä on kiva muistaa kumppaniaan ja yllättää välillä kukilla. Toivon kuitenkin, että he eivät valitse rinnalleen kumppania joka heiltä lahjoja ja muistamisia vaatii. Eihän niiden lahjojen antaminen ole enää edes kivaa, jos toinen osoittelee postimyyntikuvastosta mitä kaikkea haluaa ja toinen kantaa niitä kotiin käskystä.

  Ja ennen kaikkea, toinen tykkää sinusta, vaikka lahjan lahjaa ei kotiin koskaan tulisikaan!

  Mitä muut tuumitte aiheesta?

  Vastaa