• You are currently viewing Vastuullinen Rauma
  Cityhall of Rauma

  Vastuullinen Rauma

  Vastuullisuus näkyy myös matkailussa. Ympäri ämpäri Suomea reissanneena en ole törmännyt kovinkaan monen kaupungin kohdalla siihen, että matkailijoille annettaisiin erikseen huomioitavia tekijöitä vastuullisuuden suhteen. Tämä ei todellakaan ole rajoittava tekijä, vaan mahtava ja arvokas teko kaupungilta. Raumalle tullessa suositellaan muun muassa saapumista julkisilla kulkuvälineillä. Linja-autoasemamme on tällä hetkellä tilapäispaikassa, mutta sekin löytyy aivan ytimestä. Raumaa kannattaa kiertää kävellen, tai  esimerkiksi kaupunkipyörillä. Kaupunkirakenne on sen tyyppinen, että täällä ilman autoa kulkeminen on vaivatonta.

  Vastuullinen Rauma myös suosittelee paikallisten tuotteiden sekä palveluiden käyttämistä. Lisäksi Vanhassa Raumassa vieraillessa muistutetaan, että alueen asukkaiden yksityisyyttä on kunnioitettava. Katsoa saa, mutta pihoille ei sovi mennä ilman erillistä kutsua. Joku saattanee ihmetellä että miksi tästä on mainittava erikseen, jonka vuoksi totean että puutalokaupungin pihat ovat niin upeita, että tästä todellakin kannattaa toisinaan muistutella myös itseään! 😉

  Rauman vastuullisuudesta kertonee myös paljon Ekokompassi -ympäristösertifikaatti, joka myönnettiin Pitsiviikon ympäristyölle vuonna 2019.

   

  Vastaa