• Paras piparkakkuohje

  En ole koskaan liiemmin kaupan piparkakuista välittänyt, mutta äidin tekemistä kyllä! Äitini sai aikoinaan omalta äidiltään reseptin, alkuperää ei tiedetä. Olkoon tämä piparkakkuohje alunperin lehdestä tai jonkun itse keksimä, on se paras! Halusinkin jakaa tämän herkun teidän kanssa.

  Piparkakkuohje

  Joulun tuntu ja tuoksu

  Ens viikolla tosiaan on jouluaatto, huh! Ja nyt kun viimein tuli piparit tehtyä, tuoksuu koko talo ihan joululle. ❤️ Otin Jasun mukaan leipomaan, en tiedä mitä ihmettä ajattelin. Ei kai 1 v 10 kk poika vielä kovin näppärästi niitä tee. No, tulipahan yritettyä. Ja pojan niitä maistettua, ja lytättyä pöytään. Ja kaulittua tuoleja. Jotenkin myös ajattelin miehen ja pojan hoitavan nyt kaikki jouluvalmistelut myös pipareiden leipomisen, kun mies on isyysvapaalla. Jotenkin se leipominen jäi kuitenkin mulle.

  Ja pipareiden ohje:

  Ja nyt se paras piparkakkuohje:

  Sulata 250g margariinia
  Sekoita 2 munaa ja 2 dl sokeria (älä vaahdota)
  1/2 dl siirappia
  1 tl kaneli
  1 tl inkivääri
  1 tl neilikka
  1 tl kardemumma
  1 tl ruokasooda
  1,5 dl perunajauhoja
  4,5 dl vehnäjauhoja

  Kaikki sekaisin ja yöksi jääkaappiin.

  Kun taikina on ollut yön jääkaapissa, ei muuta kun leipomaan. Kun teet pipareita, ota taikinasta vain osa ja jätä loput jääkaappiin. Taikinaa on helpompi käsitellä kylmänä, ja se rikkuu helposti  lämpimänä.

  Paista piparit 200 asteessa ~6-8 minuuttia paksuudesta ja halutusta kypsyydestä riippuen. Itse tykkään, kun pipari jää vähän pehmeäksi. Nam. Anna pipareiden jäähtyä, ja sitten herkuttelemaan.

  Testaa ja kerro, maistuiko nämä myös teillä? Ihanaa joulun odotusta! ❤️

  Kommentit

  1. Eija K

   Oletko kokeillut gluteenitonra versiota?

   1. Erika

    Heippa! En oo kokeillut. Täytyisi ehkä testata sekin 🙂

  Vastaa