• You are currently viewing RV 40+2

  RV 40+2

  Meillä oli edellispäivänä laskettu aika ja olin henkisesti aivan valmistautunut siihen, että lapsi syntyy tuona päivänä. Esikoiseni syntyi laskettuna päivänä joka varmasti osaltaan myös lisäsi uskoani siihen, että tämäkin voisi syntyä tuona etukäteen ulkopuolelta kerrottuna ajankohtana. Hyvä etten ollut sairaalakassia nostanut valmiiksi autoon kun niin varma olin asiasta. Turhaan olisin nostanut. Aika harvinaistahan se varmaan olisi, että molemmat lapset syntyy laskettuna päivänä, eikä niin käynyt nyt meillekkään.

  Onnekseni kivut, säryt ja kolotukset on loppuneet vaikkakin sitä kyllä vähän ihmettelen. Yleensä kuitenkin käsittääkseni ne pahenee sitä mukaa mitä pidemmälle raskaus etenee. Useampi kuukausi minulla meni erilaisissa säryissä ja kolotuksissa, mutta nyt viimeisen viikon ajan ne on pysyneet poissa. 

  Lue myös: Mistä apua vauvan kanssa liikkumiseen?

  Loppuodotuksen iloja

  Pari asiaa kuitenkin vähän häiritsee loppuodotusta. Ensimmäisenä se etten saa nukuttua. Olen ollut aina iltavirkku ja nytkin uni alkaa tulla siinä yhden-kahden aikaan. Ja herään viimeistään puoli neljältä jonka jälkeen uni ei enää meinaa millään tulla. Valvon sitten kuuteen aamulla ja ihmettelen mitä sitä pitäisi keskellä yötä tehdä. Vessassa käyntejä lukuunottamatta en ole tehnyt mitään. Tuijotellut seiniä ja koittanut nukkua. Tuntuu vaan niin turhalta pyöriä monta tuntia ja kuunnella kun mies kuorsaa vieressä. Jotenkin olisi kiva hyödyntää tuo aika. Yövalvomisesta johtuen olen kuitenkin väsynyt päivällä ja saatan nukkua puoli vahingossa useamman tunnin päiväunet. Päikkäreiden nukkumisella tai nukkumatta jättämisellä ei kuitenkaan ole vaikutusta tuohon yöllä valvomiseen.

  Toinen itseäni häiritsevä asia on se etten koe saavani mitään tehtyä. En niin yhtään mitään. Tai siltä se tuntuu. Olen kuitenkin tottunut tekemään paljon töitä ja asuin pojan kanssa kaksin omakotitalossa kuusi vuotta ennen kuin mies muutti tähän kanssamme. Nyt hän tekee osan kotitöistä ja minulle jää vain osa. Keskittyminen ei oikein tunnu riittävän lukemiseen, telkkaria en juurikaan katso muutenkaan ja erilaiset pelit tuntuvat kestävän liian pitkään. Kotona varmaan olisi jotain siivottavaa tai järjestettävää, mutta sitäkään ei joka päivä jaksaisi.

  Lue myös: Yllättävä helpotus raskauskipuihin

  Jotenkin sitä tässä kohtaa ainakin kuvittelee että kun vauva on mahan ulkopuolella on tekemistä ja touhua enemmän päivissä. Vaikka eihän sitä vielä voi tietää millainen tapaus sieltä on tulossa. Jos vaikka nukkuukin paljon ja itsellä on jatkossa ihan yhtä vähän tekemistä kuin nyt. 

  Onko teillä lapsi syntynyt laskettuna päivänä vai oletteko joutuneet odottelemaan häntä pidempään?

  Vastaa