• You are currently viewing Joulu isojen poikien kanssa

  Joulu isojen poikien kanssa

  Joulu on aika erilainen nyt isompien poikien kanssa, kun vaikkapa 6 vuotta sitten, kun meillä oli 9v, 7v,5v ja 2v pojat talossa.

  Mitkä asiat on muuttunut ja miten joulua vietetään meillä nyt?

  Perinteiden keventämistä

  Pienet lapset rakastaa joulun jännitystä ja perinteet tuovat heille sellaista turvaa siihen jännityksen keskelle. Meidän pienin Ollie on toki vasta 8 vuotta, että ei kovin iso vielä, mutta koska hänellä on kolme isoveljeä, niin poika tuntuu jotenkin kulkevan isompien rytmissä koko ajan.

  Meillä on ollut tapana koristella kuusi aina aatto aamuna. Se on ollut ihana tapa aloittaa joulun vietto yhdessä. Yöpuvut päällä minä ja pojat on pistetty aina kuusi koreaksi, kun isi on keitellyt riisipuuroa aamupalaksi.

  Viime vuonna huomasin kuitenkin, että poikia ei enää kuusen koristelu oikeastaan kiinnostanut, sain koristella sen aikalailla yksin. Tänä vuonna koristelen kuusen jo ennen aattoa, jotta saamme nauttia sen kauneudesta vähän pidempään.

  Kun pojat oli pieniä, niin Joulupukki toi meillä aina lahjat. Nyt muutaman vuoden ajan lahjat ovat sen sijaan ilmestyneet kuusen juurelle aattona.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by ?Jonna-Emilia? (@poikienaitiblogi)

  Joistain perinteistä pidetään kiinni

  Aamulla syödään riisipuuro, jossa on yksi manteli. Päivällä käydään yhdessä käveyllä ja katsotaan TV:stä Lumiukko. Päivällä käydään joulusaunassa. Perinteisen joulusaunan sijaan saatamme pulahtaa tänä vuonna jouluporeisiin pihan poreltaaseen tai sitten nautimme molemmista.

  Joulusaunan jälkeen laitetaan juhlavaatteet päälle. (vaikka teinipojat ei tästä perinteestä niin välitäkään). Jouluruoka syödään illan pimetessä yhdessä rauhassa pöydän ääressä. Sen jälkeen avataan lahjat. Illalla nautitaan lahjoista, herkuista ja katsotaan joku joululeffa jos jaksetaan.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by ?Jonna-Emilia? (@poikienaitiblogi)

  Lahjat muuttuvat

  Kun pojat kasvaa niin lahjapaljous myös vähenee. Lahjat ovat arvokkaampaa käyttötavaraa lelujen sijasta. Tein juuri listauksen blogiin lahjoista teinipojalle, näitä juttuja meidänkin poikien paketeista löytyy. Toki pienimmät Oscar ja Ollie saavat vielä lelujakin.

  Me aikuiset ei tänä vuonna taideta ostaa lahjoja toisillemme, vaan laitetaan kaikki ylimääräinen maaliskuun Lapin reissuun.

  Voi kun tulis vielä lunta, niin joulufiilis sieltä tulis myös. Itsellä se on vielä vähän hakusissa.

  Vastaa