• You are currently viewing 3 syytä, miksi vuosi 2022 on edellistä parempi

  3 syytä, miksi vuosi 2022 on edellistä parempi

  Tasan vuosi sitten meistä jokainen oli valmis jättämään taakseen niin sanotun koronavuoden 2020. Vuoteen 2021 latautui paljon odotuksia ja toiveita siitä, että saisimme ehkä jo saman vuoden aikana palata takaisin niin sanottuun normaaliin elämään. Näin ei kuitenkaan käynyt.

  Nyt vuoden vaihtuessa vuoteen 2022, korona jyllää yhä rajusti ympäri maailmaa eikä rajoituksistakaan ole rokotteista huolimatta päästy luopumaan.

  Miksi vuosi 2022 olisi sitten yhtään parempi?

  Tässä kolme syytä, miksi.

   

  1. Hyväksymme paremmin maailman, jossa elämme

  Elämä ei tällä hetkellä ole lähellekään sitä, mitä haluaisimme sen olevan, mutta olemme alkaneet hyväksymään, että tällaista se vain tällä hetkellä on. Ja me yritämme, jokainen tavallamme, pitää elämäniloa ja jaksamista yllä elämässämme eri tavoin.

  Ehkä olemme myös löytäneet itsestämme ja toisistamme yllättäviä vahvuuksia ja voimavaroja, joita emme tienneet meissä aiemmin olevan.

  Vuodelle 2022 meillä onkin jo luultavasti siis vähän realistisemmat odotukset. Ymmärrämme, että pandemia tulee olemaan keskuudessamme vielä määrittelemättömän ajan, mutta olemme myös oppineet sen kanssa paremmin elämään.

   

  2. Oivallusten vuosi

  Kaikesta muutosten aiheuttamasta raskaudesta huolimatta luulen, että meistä jokainen on oppinut jotain merkittävää itsestään, muista ihmisistä, ihmissuhteista, ehkä myös työ- ja harrastuselämästä. Tärkeät opit onkin syytä pakata huolellisesti elämänreppuun, sillä vuoden aikana itsestämme ja muista oppimamme asiat saattavat olla vielä kullanarvoisia.

  Näihin oppeihin peilaten voimmekin istua alas ja pohtia ehkä aivan uudella tapaa avautunein silmin elämäämme ja sen tulevaisuuden suuntaa.

  Viimeisten kahden vuoden aikana moni on saattanut esimerkiksi oivaltaa, ettei teekään sellaista työtä, josta itse nauttii tai se on ollut lähinnä kuormittavaa. Ehkä olemme saaneet myös joihinkin ilmassa leijuneisiin ihmissuhdekysymyksiin vastauksia. Olemme huomanneet, ketkä ovat todellisia ystäviämme ja ketkä eivät. Parisuhteen lujuus on saattanut positiivisesti yllättää tai päinvastoin on ajauduttu kauemmaksi toisistaan.

  Tietyllä tapaa mennyttä vuotta voikin siis kiittää.

  Ilman näitä raskaita aikoja, saattaisimme yhä elää joidenkin asioiden suhteen epätietoisuudessa ja olisimme saattaneet esimerkiksi jäädä yhä roikkumaan ihmissuhteeseen, joka ei meille todellisuudessa ole hyväksi.

   

  3. Sukellus omaan sisimpään

  Pitkään jatkuneen epävarmuuden ja epätietoisuuden keskellä meistä jokainen on varmasti jossain vaiheessa joutunut myös itsensä kanssa seinä seinää vasten.

  Olemme käytännössä nähneet, miten siedämme epävarmuutta ja pelkoa pitkällä aikavälillä. Miten käsittelemme tunteita tilanteessa, jota emme voi ratkaista. Mitä heikkouksia meillä on ja mitä vahvuuksia, ehkä yllättäviäkin, tilanteen myötä esiin on noussut.

  Olemme huomanneet, mitkä asiat ja ketkä ihmiset ovat elämässämme meille ne tärkeimmät. Toisaalta olemme myös ehkä tiedostaneet, mihin asioihin ja ihmissuhteisiin tahdomme jatkossa vähemmän panostaa.

  Vallitsevan tilanteen myötä olemme jopa saattaneet saada niin ainutlaatuista tietoa ja ymmärrystä itsestämme ja muista, että ilman koko epidemiaa, olisimme saattaneet päätyä täysin toisinlaisiin ratkaisuihin tulevan vuoden ja siihen liittyvien tulevaisuuden suunnitelmien osalta.

   

  Hyvä irti huonostakin

  En toki sano, että olen iloinen siitä, että elämme tällä hetkellä maailmanlaajuisen pandemian keskellä. Ei käy myöskään kiistäminen, että toisten elämää korona on kurittanut ja kurittaa yhä niin rajusti, että se vaikuttaa aivan kohtuuttoman paljon muun muassa terveyteen ja talouteen.

  Mutta haluan ajatella niin, että tästäkin vaikeasta tilanteesta on mahdollista ottaa kaikki se hyvä irti, mitä siitä on otettavaa. Korona on vienyt meiltä niin paljon, että se saa myös luvan antaa.

  Ja se onkin antanut meille ainutlaatuista elämänkokemusta, tietoa ja uudenlaista viisautta.

  Tulevaa vuotta aloittaessamme meillä onkin melkoiset opineväät repussa.

  Näiden ajatusten myötä Vauhtipoika ja Villasukka toivottaa kaikille oikein hyvää uutta vuotta!

  Psst.. Olen aloittanut sokerittoman tammikuu -projektin. Vauhtipojan ja Villasukan Instagram-tilillä pääset seuraamaan projektin etenemistä! Tulee mukaan matkalle tai matkaa seuraamaan!

  Lisää ajatuksiani sokeriton tammikuu -projektista voit lukea myös blogista: ”Sokeriton tammikuu – kuka on mukana?”

  Vastaa