• You are currently viewing ”Voiko tämä olla edes mahdollista?” – nyt koetellaan koko perhettä

  ”Voiko tämä olla edes mahdollista?” – nyt koetellaan koko perhettä

  Meidän perheessä kysytään nyt hermoja ja jaksamista. Ihan kaikilta. Mutta ennen kaikkea meidän taaperopojalta.

  Hänelle on nimittäin tulossa hampaita. Eikä ainoastaan yksi, kaksi tai kolme – vaan kuusi kerralla!

  Voiko se olla edes mahdollista?!

  Ainakin siltä se vääjäämättä näyttää.

  Neljä hammasta on tulossa ylös ja kaksi alhaalle. Tosin sen verran poikamme suutansa varjelee, ettei koko hammaskaluston tilannetta pääse kunnolla katsastamaan.

  Ylähampaiden osalta olen kuitenkin sataprosenttisen varma. Niiden tilannetta pystyn nimittäin tarkastelemaan poikaamme kutittamalla, sillä hänen nauraessa ennätän aina pikaisesti läpikäymään hampaiden ylärivistön. Alahampaat onkin sitten toinen juttu.

  Mutta tänään, kun lapsemme itki vuolaasti suu ammollaan, ei alahampaita voinut olla näkemättä – ja siellähän ne kaksi pientä hampaankärkeä ikenestä pilkotti.

   

  Kuolaa, kiukkua, puremista – ja äidin epätoivoa!

  Ei siis ole mikään ihme, että poika on ollut ”vähän” kiukkuinen ja käynyt äidin käsivarteen kiinni pikkuvampyyrin lailla.

  Ja voi tuota kuolan määrää!

  Niin ja kaikkea pitää purra. Siis ihan koko ajan ja ihan kaikkea. Jos äitiä kielletään puremasta, niin sitten siirrytään seuraavaan lähimpään kohteeseen. Olkoon se sitten sohvan käsinoja tai sängyn peitto. Kaikki käy.

  Meidän poika ei ole myöskään innostunut järsimään kylmiä tai muitakaan puruleluja. Kaikkein paras juttu tuntuu olevan äidin vesipullo, ja se pitää täyttää jääkylmällä vedellä. Sitä meidän poikamme sitten kovin painaa suutaan vasten.

  Itkulta emme ymmärrettävästi ole välttyneet. Särkylääkettä onkin kulunut ihan kiitettävästi viime päivien aikana. Myös poikamme mahassa pyörii, ja kaiken kukkuraksi refluksikin nostaa päätään jälleen ”iloisesti” hampaiden puhkeamisen kunniaksi.

  Sentään lapsemme ei enää puklaa hampaiden puhjetessa, kuten vielä muutama kuukausi sitten. Tuo puklaaminen hampaiden puhkeamisen aikaan liittyi meillä siis lapsemme refluksiin.

  Jos olet kiinnostunut lukemaan matkastamme refluksin osalta lisää, lue blogi: ”Se oli refluksia – vaikkei se sitä kaikille ollut”.

   

  Periytyvä puhkeamistahti

  Meidän poika näyttää seuranneen vahvasti hampaiden puhkeamisen osalta isänsä jalanjälkiä. Pojan isällä ensimmäinen hammas puhkesi vasta lähempänä 9 kuukauden ikää. Sen jälkeen hampaat tulivatkin rytinällä, ja samoin näyttää käyvän pojallemme.

  Meidän pojan ensimmäinen hammas puhkesi vasta 9 kuukauden iässä, ja niitä tulikin sitten kertaheitolla neljä, ja perään heti toiset neljä.

  Osasinkin jo odottaa, että luultavasti seuraavatkin hampaat tulisivat pareittain nopeassa tahdissa, mutta en olisi koskaan uskonut, että hampaita voi puhjeta kerralla jopa kuusi!

  Ja äidin sydäntä kyllä särkee tuo samaan aikaan puhkeavien hampaiden määrä. Ja se on ilmiselvää, että pojalla on niin paha olla. Miksi näiden pienten pitääkin joutua kärsimään näin paljon?

  Toivottavasti tämä prosessi tulisi pian päätöksen, sillä äidin sydäntä raastaa. Eikä meidän pojankaan tarvitsisi ihan kaikkea kestää.

  Kuinka monta hammasta sinun lapsellesi on parhaimmillaan kerralla puhjennut? Mikä on helpottanut lapsen oloa? Onko lapsesi hampaiden puhkeamistahti periytynyt jommaltakummalta vanhemmalta?

  Meidän touhuja ja tohinaa voit seurata myös Vauhtipojan ja Villasukan Instagram-tilillä.

  Vastaa