• Koska sinusta kasvoi iso? Jo päiväkotilainen

  ”Päivät saattaa kulua hitaasti, mutta vuodet vierii nopeasti” pitää todella paikkansa. Tänä aamuna Jasusta tuli päiväkotilainen! Ihan juurihan mä vasta hänen kanssaan opettelin imettämisen saloja, kannattelin hänen päätä, kannoin rintarepussa päiväunien ajan. Nyt hän pärjää ilman äitiä, kasvaa ja itsenäistyy. Toki joo, ei hän nyt ilman äitiä pärjää, luojan kiitos! Mutta pärjää ilman äidin 24/7 läsnäoloa. Hänellä alkoi oma arki, eikä äiti ole koko ajan näkemässä mitä tapahtuu. Taitaa olla äidille suurempi shokki ja totuttelu. Mutta koska oikein sinusta kasvoi iso?

  Päiväkotiin pääsy ei ollut itsestäänselvää

  Kirjoittelin aiemmin kuinka ei saatu päiväkotipaikkaa. Meidän perhepäivähoitaja oli ihana, mutta alusta asti mulla oli huono tunne perhepäivähoidosta enkä oikein osaa selittää, että miksi. En antanut periksi päiväkotien suhteen, soittelin ja laittelin sähköpostia moniin päiväkoteihin. Lopulta vuoden vaihteessa saatiin yhdestä päiväkodista tieto, että Jasulle on paikka jos meidän edellä oleva perhe ei sitä ota.

  Oli pitkä aika odotella päätöstä ja lisäksi tässä oli se, että meidän täytyi maksaa perhepäivähoitajalle seuraavan kuun maksu, kun paikka irtisanotaan. Siksi oli kiire tietää saadaanko päiväkoti paikkaa vai ei, koska jos saadaan tieto 1.1, joudumme maksamaan tammi- ja helmikuun hoidot. Saatiin onneksi tieto joulukuulla, joten maksoimme nyt sitten ”vain” tammikuun. Mikä tuntui sekin suurelta, kun Jasu ei päivääkään siellä hoidossa ollut.

  Paras ikä aloittaa hoito

  Jasu täyttää tasan kahden viikon päästä kaksi vuotta. Ajattelin aina päiväkodin aloituksen olevan aivan kamalaa! Kuinka itken parkkipaikalla monta tuntia ennen kuin pääsen lähtemään kotiin. Mutta ei, mähän olin reipas! Ja Jasu on super. Hän oli viime viikolla kahtena aamupäivänä leikkimässä päiväkodissa, ja kyllä hän viihtyi. Tänään nyt on ensimmäinen pidempi päivä. Jasu tulee olemaan 2-3 päivää viikossa hoidossa, 6-7 tuntia kerralla. Varmasti ainakin aluksi tämä on hyvä, jotta päiväkoti säilyykin kivana paikkana. Ei tarvitse olla joka päivä ja pitkiä päiviä. Tämän hetkinen työ- ja opiskelutilanteeni sen mahdollistaa.

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön Erika (@tuhatrautaatulessablogi) jakama julkaisu

  Mutta ehdottomasti meille tämä ikä oli paras! Varmasti tilanne olisi ollut aivan eri, vaikkapa viime kesänä. Ei olisi ollut äiti tai poika yhtä valmis. Nyt näkee, että Jasu selvästi nauttii muiden lasten seurasta. Ja hän ymmärtää kun sanon, että äiti menee nyt töihin, tulen hakemaan töiden jälkeen. Hän siis tietää, että häntä ei sinne jätetä.

  Ja koska yö- ja päiväunet ovat aina olleet meillä ongelmallisia, jännittää kuinka hän päiväkodissa nukkuu! Mutta tulen kertomaan meidän päiäväkoti taipaleen kulusta, kun itsekin tiedän kuinka se oikein lähtee lutviutumaan.

   

  Vastaa