• Raskausajan hehku- mistä sen löytää?

  Raskauden puoliväli alkaa lähestyä, ja missä se helkkarin hehku on? Vaivoja ollut plussatestistä asti ja pienen pieni veikkaus, että tuskin tämä tästä ainakaan enää helpottaa. Missä mun raskausajan hehku on? Täällä sitä ei ole kyllä näkynyt. Sen sijaan kuvotusta, turvotusta, vatsavaivoja, kolotuksia ja kiukkupuuskia on näkynyt!

  Mieliala

  Ensiks päästään mielialaan. Mulla se on heitellyt, nyt onneksi edes vähän tasaisempi jakso meneillään. Alkuraskaus oli yhtä kiukkua ja itkua. Ja edelleen tuntuu, että miehen ei tarvi kun katsoa ”väärin” niin kyllä sapettaa. Ja kyllä mua itseänikin oma mieliala ja kiukku ärsyttää, ei todellakaan ole kiva fiilis kun koko ajan joku nyppii. Kyllä on taas avioliitto koetuksella, eikä vauva-aika tuo heti helpotusta tilanteeseen. Mutta, eiköhän tästäkin selvitä yhdessä.

  Kolotukset

  Jasun raskaudessa mulla alkoi joskus about 22 viikoilla liitoskivut, ja jouduinkin oleen lähihoitajan töistä välillä sairauslomalla tämän vuoksi. Vielä ei ole (koputa puuta!) liitoskipuja ollut, mutta iskias alkoi vaivaamaan jo joskus 15 viikolla. Varsinkin jos vähänkin enemmän touhuaa tai käy lenkillä, on alaselkä kipeä ja iskias muistuttaa olemassa olostaan. Tällä hetkellä n. 20 minuuttia on hyvä aika kävellä, pidempää lenkkiä ei pysty tekemään.

  Toistaiseksi hoitoala sai jäädä ja olen opintovapaalla, joka varmasti just nyt hyvä ratkaisu. Kotihoidossa varsinkin vuorot ovat fyysisesti raskaita, ja askeleita tulee paljon.

  Nyppyjä siellä, turvotusta täällä

  Heti alkuraskaudesta naama alkoi kukkia pahemmin kuin teini-iässä ikinä. Joka aamu ilmeistyi uusi finni se oli varma, paikka oli arvoitus. Turvotus alkoi myös hyvin pian positiivisen testin jälkeen, ja kaikki vaatteet puristi. Lisäksi ilma- ja ruuansulatusvaivat. Joten raskausajan hehku, jälleen kerran: missä olet? Ilmeisesti se on hukannut osoitteen yhtä hyvin, kuin poikani nukkumatti!

  Tasaista pahoinvointia on ollut alusta asti, oksentelua sen sijaan ei. Ja vaikka nyt mennään jo pidemmällä raskautta, närästys ja huono olo jatkuu edelleen. Toki saan kiitollinen olla, että en oksenna 24/7.

  Ja hei, liikkeitä on tuntunut muutaman viikon. Varovaisesti luottaa, että kaikki on hyvin. Kahden viikon päästä on rakenneultra, jota odotan jännityksellä ja pelolla. Jos kaikki ei olekaan hyvin?

  Tässä meidän pieni muutama viikko sitten. Odotellaan taas pari viikkoa, että nähdään. Ja sormet ristiin, että kaikki on hyvin.

  Vastaa