• You are currently viewing Olen äiti ja paljon muuta

  Olen äiti ja paljon muuta

  Olen äiti, olen kolmen pojan äiti, mutta olen myös paljon muuta.

  Välillä tuntuu, että kun ihminen kuulee, että olen äiti saan heti tietyn lokeroinnin. Okei no se hoitaa lapsia ja tekee ruokaa, siivoaa. Ihan totta teen näitä kaikkia ja nautin niiden tekemisestä, enkä vaihtaisi mun supersankari essua pois koskaan. Nautin päivistä, kun tehdään poikien kanssa ruokaa, leivotaan ja miekkaillaan siinä samalla tai leikitään piilosta.

  Olen aika perinteinen pullalta tuoksuva kotiäiti. Elämä pyörii kuskaamisen, kodinhoidon ja lastenhoidon välillä.

  Viitan toinen puoli

  Musta löytyy myös se toinen puoli ja ehkä kolmaskin. Olen vihdoin löytänyt sen mitä tykkään tehdä myös äitinä olon lisäksi ja se on yrittäjyys. Nautin omasta työstäni tällä hetkellä ja se on ainut syy minkä takia pystyin tähän järjestelyyn, että isä jää kotiin lasten kanssa ja itse palaan töihin. Vaikuttaa siihen tietysti myös se, että voin tehdä kotona töitä ja määrätä oman työtahtini.

  Työ täydentää hyvin tällä hetkellä kotielämää mitä en olisi ikinä uskonut. Joskus haaveilin olevani kotiäiti loppuelämäni ajan, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Uraäidiksi en ikinä itseäni nähnyt.

  Onneksi löysin sen mitä tykkään tehdä äitinä olon lisäksi. Myös äiti voi saada ja tavoitella sitä kaikkea. Miksi en voisi olla se pullantuoksuinen äiti ja myös niin sanottu uranainen. Tasapainon löytäminen on se haaste, mutta sekin tuntuu löytyvän hyvin tällä hetkellä.

  Kolmas viitta

  Yllätys yllätys, mitä moni ei minusta uskonut tai uskoisi. Rakastan myös olla kameran edessä ja olenkin tehnyt mallin/avustajan töitä viisitoistavuotiaasta asti. Ja edelleen jatkanut lasten syntymän jälkeen hieman hiljaisemmalla tahdilla ehkä.

  Tällä hetkellä olen jopa osallistunut miss mp 2022 kilpailuun ja selvinnyt finalistien joukkoon. Apua siis minä, kolmen pojan synnyttänyt. Mahassa sata raskausarpea, vähän ihokin roikkuu, silmäpussit kuudelta vuodelta, puolet tukasta tippuu imetys riemun takia, peräpukamat vaivaa ja olen juuri synnyttänyt. Silti aivan mahtava fiilis, kun saan toteuttaa itseäni ja tavoitella niitä ns vanhempia unelmia, myös näin äitinä. Äitiys ei saisi olla esteenä unelmien tavoittelulle, vaan sen kanssa sovelletaan ja tavoitellaan niitä silti.

  Liikkuva äiti

  Äitinä olo on ihan parasta, mutta niin on se kaikki muukin mitä elämään kuuluu. Monelta kuulee, että en voi käydä ravintolassa, jos se vauva huutaa tai en voi mennä uimaan, koska vauvaa ei saa kenenkään syliin. Ei kannata tähän sortua, olisihan se paljon helpompaa olla vain kotona, mutta ei se ole vaikeaa tehdä asioita vauvan/lasten kanssa. Se on asennekysymys, jokainen tietysti tyylillään. Joka paikkaan ei tarvitse mennä lasten kanssa, mutta voi mennä.

  Itselle lapset kulkevat aina mukana, oli kyse sitten kauppa käynnistä, kampaajasta tai lääkäristä. Hoitajia on aika vähän ja tykkään silti touhuta ja liikkua. Nautin lasten kanssa puuhailusta ja myös siitä omasta ajasta, tätä en tosin kaipaa hirveästi. Lasten kanssa voit ihan hyvin lähteä ulos syömään, valitset paikan vain niin, että se on teille kaikille mukavaa.

  Kampaajalla koko koplan kanssa.

   

  Baareilu ja juominen ei ole koskaan ollut mun juttu, tunnen oloni enemmänkin epämukavaksi. Painostus mitä ympäriltä muilta saa, jos et iltaa istuessa ota alkoholia on ihmeellinen. Minäkin voisin siihen sanoa, että kyllä sinä nyt aika paljon sitä juotavaa otit. Se ei silti tarkoita ettenkö tykkäisi istua iltaa ja lähteä tuulettumaan. Myös äiti kaipaa tuuletusta aina välillä, mutta jokainen omalla tyylillään.

  Muistetaan kaikki tavoitella niitä unelmia ja haaveilla, oli ne sitten mitä tahansa.

  Vastaa