• Korona raskaana- pitihän tämäkin kokea

  Kyllähän sen jo melkolailla tiesi, käy se korona meidät kaikki mitä luultavimmin läpi. Paljon on uutisoitu, että millainen on korona raskaana olevalle, ja vähän niiden uutiskuvien perusteella jännittikin. Nyt sitten 24 raskausviikolla ”sain” sen myös itse kokea.

  Korona raskaana

  Koronaa ja korvatulehduksia

  Viime maanantai aamuna mulla oli kurkku vähän ehkä kuiva. Jasu oli ollut jo viikon kipeä, ja nyt alkoi hänellä kuume nousta öisin. Muuten hällä oli tosi paha yskä, ja oli todella räkäinen. Öisin yskäkohtauksia seurasi oksennus. Ruoka ei juuri enää maistunut, eikä hän pystynyt oikein nukkumaan. Käytiin lääkärillä, ja Jasulla olikin sitten kummassakin korvassa tulehdus. Ei ihme että oli poika kipeä!

  Loppu viikkoa kohden oma olo alkoi tulla kipeämmäksi. Mies teki positiivisen kotitestin, mulla oli negatiivisia. Käytiin kummatkin kunnon testissä, ja koronahan se sitten oli. Miehellä oli muutamana päivänä vähän lämpöä, muuten normaalin flunssan kaltainen.

  Hengitysvaikeuksia

  Mulla ei kuume noussut ollenkaan, koko korona alkoi tosiaan kuivalla kurkulla, ja kurkkukipu sitten voimistui päivien kuluessa. Loppuviikosta kurkkukipu oli TODELLA paha. Eikä tilannetta auta raskaus siinä mielessä, että lähes kaikki kipu- ja kurkkulääkkeet ovat kiellettyjä.
  Kuvioihin tuli myös kuiva ja voimakas yskä, ja yskiminen sattui kurkkuun aivan helkkaristi.

  Pienikin sykkeen nousu teki hengityksestä haastavaa, ja alkoi yskityttää. Mulla oli avaavaa hengityssuihketta kotona vaikeiden siitepölyallergia oireiden takia, ja onneksi sain sitä ottaa. Muutama päivä oli aika paha kurkkukivun ja kuivan yskän vuoksi, mutta sitten alkoi hellittää.

  Ilmeisesti aiemmin oli ohjeena, että raskaana täytyy aloittaa verenohennuslääkitys, mutta sitä ei enää ole jossei täytä tiettyjä kriteereitä. Soittelin neuvolaan, eikä mun tarvinnut alkaa niitä käyttämään/pistämään.

  Mulle korona raskaana oli sellainen keski paha flunssa. Ja flunssa kohdistuneena tonne keuhkoihin. Onneksi säästyttiin suht vähällä, toivotaan ettei jälkitauteja seuraisi! Ja ”onneksi” tämä tuli nyt, eikä silloin kun pitäisi mennä synnyttämään.

  Mutta huh mikä viikko. Korona ja korvatulehdukset ei ollut kovin hyvä yhtälö. Ja vielä kun pienen herran sairastelut kesti reilu kaksi viikkoa. Kamala katsoa toista niin kipeänä. Onneksi antibiootit alkoivat purra parissa päivässä, ja toivottavasti pian päästään arkeen kiinni. Ja pois kotoa!

  Vastaa