• You are currently viewing Viisi vinkkiä metsäretkelle

  Viisi vinkkiä metsäretkelle

  Lumet sulaa ja aurinko lämmittää poskipäitä, keväinen luonto suorastaan kutsuu metsäretkelle.

  Asutaan saaristossa, jossa luonto on hyvinkin lähellä. Jo pari minuuttia kotiovelta kävellessä  on ensimmäisessä lähimetsässä. Luonnossa ja ennen kaikkea metsässä liikkuessa huomaan oloni rentoutuvan. Luontopolut ovat myös kivoja retkikohteita lasten kanssa.

  VIISI VINKKIÄ METSÄRETKELLE

  Eväät Jos lapsilta kysytää, eväiden syönti on retken paras osuu, mutta kyllä se näin aikuisenakin se termariin pakattu kahvi maistuu metsässä hyvältä. Valmiiksi pilkotut hedelmät, välipalakeksit ja pillimehut ovat ainakin helppoja mukaan otettavia.

  Oikeanlaiset kengät Kesälenkkarit ei välttämättä ole se paras valinta metsään, sillä metsä monesti on vielä märkä, vaikka keskustan kadut olisikin jo lumettomat ja aurinko ehtinyt ne kuivattaa. Varasukat repussa ei paljoa paina, mutta helpottaa kyllä vähän oloa jos kengät syystä tai toisesta pääsevät kastumaan ja kotiin on vielä matkaa.

  Kirjoita oma nimi Metsä on kuin luonnon oma leikkipuisto, jossa erilaiset kannot, kivet ja kolot innostuvat vaikka minkälaisiin leikkeihin. Yksi kiva idea jonka voi ikään katsomatta jokainen retkeilijä toteuttaa, niin on kirjoittaa oma etunimi luonnosta löytyvillä materiaaleilla. Esimerkiksi kävyt, kivet ja kepit on sellaisia, joilla saa helposti luotua maahan kirjaimia. Toki talvella tämä on vähän haastava toteuttaa, jos lunta on paljon.

  Lue myös: Arkipostaus, aurinkoa ja alekoodeja

  Bongaa ötökkä Jos metsässä haluaa myös tutkia ympäristöä ja vaikkapa bongailla ötököitä, kannattaa kotoa napata mukaan valkoinen pieni liina tms jonka asettaa metsässä maahan. Liinalle voi yhdessä lasten kanssa keräillä erilaisia luonnosta löytyviä keppejä ja maahan pudonneita oksia, joista pienellä ravistelulla saattaa pudota ötököitä liinalle.

  Suurennuslasi ja kiikarit ovat myös lasten mieleen, joten jos kotoa löytyy sellaiset, kannattaa nekin pakata varmuudeksi mukaan.

  Pitäkää kivaa,
  Sarianna

  Vastaa