• Kilot raskausaikana- rasite päälle ja kropalle

  Eihän se mikään uusi juttu ole, kilot raskausaikana. Kyllähän siihen osaa varautua, varsinkin kun toista kertaa tässä tilanteessa ollaan. Mutta rehellisyyden nimissä, ei se kovin mukavaa ole paisua kuin pullataikina. Peilistä katsoessa huomaa kuinka kasvot ovat taas paisuneet, ja muutama uusi leukakin ilmestynyt. Luonnollisestikaan vanhat vaatteet eivät mahdu raskausaikana päälle, ja välillä saa kädellä tarkistaa onko pikkuhousuja tänään jalassa, kun ei niitäkään enää vatsan alta nää!

  Kilot raskausaikana

  Pää kovilla

  Olen aiemmin kertonutkin, että raskaus ei ole mulle mitenkään ihanaa aikaa. Nyt hainkin apua, ja odotan aikaa neuvolapsykologille. Hormonit ovat liikaa mun pääkopalle, jatkuvasti vituttaa ja itkettää. Ja valvomiset ei tähän ainakaan auta. Ihan pienetkin asiat tuntuvat maailman lopulta, ja itku tulee.

  Mielialan ollessa huonompi, ei oikein jaksa itseensä panostaa. Ajattelee helposti, että mitä sitä edes meikkaa tai laittaa tukkaa, tällainen hylje kun on muutenkin. Eikä se muuttunut kroppa aina itseään miellytä. Vaikka tiedän, että tämä on sen kaiken arvoista ja kestää vain hetken. Silti tuntuu, että naisellisuus ja kauneus on tästä kropasta kaukana. Vatsan lisäksi kun kasvaa kasvot, leuka, kädet ja jalat. Tulleet kilot raskausaikana on itselle ja omalle päälle välillä melkoinen mörkö, välillä sitä osaa ottaa huumorilla muuttuneen kömpelön ulkomuotonsa. Ja saa ainakin vedota siihen, että en pysty ja kykene, yltä tai pääse!

  Maailman kaunein

  Mutta mikä on ihanaa, on olla äiti. Ja se, että mä olen ihan oikeasti tälle pienelle miehelle maailman kaunein ja ihanin! Hän ei ole edes huomannut mun kasvavaa vatsaa. Ei hän ajattele, että mites äiti on nyt noin turvonnut? Mä olen edelleen maailman paras ja kaivatuin tyyppi hänelle, vaikka kiloja tulisi kuinka paljon. Osaisipa itsekin ajatella lapsen tavalla, ja oltaisiinpa me kaikki lapsen kaltaisia tässä asiassa. Ei kukaan huomaisi painon vaihteluita, saati kommentoisi niitä. Raskaana kun siinäkin on vapaata riistaa, kommentoidaan kasvanutta ulkomuotoa.

  Lue myös: Raskausvatsan kommentoini- ok vai ei ok?

  Esimerkiksi näitä kuvia katsoessani muistin taas, että ei niillä kiloilla ole mitään väliä. Mä olen silti hyvä ja riittävä juuri siinä mitä olen ja mitä paraillaan teen: olen äiti ja tulen taas äidiksi.

  Vastaa