• You are currently viewing Viisi vinkkiä imetyksen onnistumiseen

  Viisi vinkkiä imetyksen onnistumiseen

  Edellisessä postauksessa kerroin että meillä, ainakin vielä, imetys onnistuu. Poika on nyt kolmen kuukauden ja kasvaa pelkällä rintamaidolla hyvin. En jotenkin osannut ajatella että imetys voisi tuottaa ongelmia, kun kerran aiemmin olen jo imettänyt ongelmitta. Aina ei kuitenkaan kaikki suju ongelmitta ja imetystuki äideiltä saa tukea, ohjausta ja kuuntelijan mikäli sellaiselle kokee tarvetta. 

  Haluan kertoa omat vinkkini, jotka eivät tietääkseni perustu mihinkään tutkimukseen tai muuhun vastaavaan luotettavaan tietolähteeseen. Nämä vinkit on tavallisen äidin kokemuksesta kerrottuja. 

  1. Ota rennosti!

  Tämä on ehkä tärkein yksittäinen asia. Jos alat stressaamaan imetyksestä, tai oikeastaan mistä vaan saattaa kroppa reagoida siihen juuri päinvastaisella tavalla kuin mitä toivot tapahtuvan. Rentoudu, meditoi, sauno, syö suklaata käy lenkillä tai mitä tahansa mikä auttaa sinua ottamaan rennommin.

  2. Juo

  Juo vettä, mehua, maitoa tai muita terveellisiä alkoholittomia juomia. Juo paljon. jos ennen imetystä joit kaksi litraa päivässä juo nyt kolme. Jos et oikein osaa sanoa paljonko juot ota avuksi juomapullo josta näet määrät tai sovellus jossa voit pitää kirjaa päivän neste saldosta. Itse aluksi kirjasin sovellukseen laseittain vesimäärät, mutta nyt olen siirtynyt isompaan juomapulloon jolloin puhelimen räplääminen on vähentynyt.

  3. Syö

  Imettäessä kulutat enemmän kuin muulloin. Muista siis huolehtia siitä että saat myös enemmän ravintoa. Maidontuotanto on kropalle tietyllä tapaa ponnistus vaikka täysin luonnollinen sellainen onkin. Painon kertymisestä ei kannata murehtia imetyksen aikana. Ruokavalion on toki hyvä olla terveellinen, ihan niin kuin muulloinkin. Herkuttelu silloin tällöin on hyvä juttu jos perusruokavalio on mallillaan. Itse syön nyt enemmän kuin raskausaikana ja nyt lapsen ollessa kolmen kuukauden olen jo takasin samassa painossa kuin ennen raskautta.

  4. Nuku

  Vaikka se voi olla välillä pienen lapsen kanssa hankalaa niin pyri nukkumaan riittävästi. Koita löytää teille sopiva tapa jotta saat nukuttua. Meillä se on perhepeti. Vauva nukkuu vieressä ja nukahdan itse välillä kesken yöllisen imetyksen. Viime yönä vauva heräsi ehkä kaksi tai kolme kertaa syömään. En ole edes ihan varma. Saamme kaikki nukuttua paremmin kun olemme lähekkäin.

  5. Pesi

  Ole vauvan kanssa lähekkäin. Tämän olen oikeasti lukenut joskus jostain ja on tietääkseni ihan tutkittua tietoa. Kuka tutkinut, koska ja missä, ei mitään käsitystä! Vauvan läheisyys auttaa kehoasi toimimaan sen luonnollisella tavalla helpommin. Saat myös kaikessa rauhassa nauttia vauva-ajasta halaillen, sylitellen ja köllötellen.

  Vastaa