• You are currently viewing Toinen auto, onko enää kannattavaa?

  Toinen auto, onko enää kannattavaa?

  Me asutaan aikalailla syrjässä, vaikka kuitenkin Kaupungissa. Meillä on lähimpään isoon Kaupunkiin noin 30-40min ajomatka, Pori ja, jos haluaa käydä esim Ikeassa tulee matkaa jo puolitoista tuntia. Lapset viedään kouluun ja kerhoon autolla, sen matkan voisi mennä kyllä pyörälläkin, mutta pistäppä kolme lasta polkemaan 30 asteen pakkasessa. Joten meillä auto on aikalailla pakollinen.

  Pärjääkö iso perhe yhdellä autolla

  Me ei olla vielä ostettu kakkosautoa, koska olen ollut kotona lasten kanssa jo yli kuusi vuotta ja yrittäjänä teen töitä kotoa käsin suurimmaksi osin. Siihen asti kun esikoinen oli vielä kerholainen pärjättiin hyvin niin, että mies kulki autolla töihin ja me käveltiin omaan tahtiin kerhoihin. Ei ollut kiire ja voitiin hyvin käyttää pari tuntia kävelyihin. Mutta nyt viime vuonna, kun esikoulu alkoi on meidän ollut pakko mennä autolla. Meillä on aika tiukka aikataulu ja auto on pakollinen jo tässä kohtaa.

  Meidän aikataulu:

  8.30 Esikoinen eskariin

  9.00 Hupu kerhoon

  (9.30 vauva/perhekerho ti ja ma)

  11.30 Hupu haetaan kerhosta

  12.00 Tupu haetaan eskarista

  (Keskiviikkoisin Tupu 15.00.17.00 nuorisokerhoon ja klo 17.00-17.45 mun jumppatunti).

  Meiltä kotoa on matkaa sellainen 3km kerhoihin ja kouluun, ei kauheasti mutta kolmen lapsen kanssa ihan tarpeeksi. Joten vaihdettiin osia. Mies kulkee pyörällä töihin ja me saatiin auto käyttöön. Ja näin on toistaiseksi toiminut tosi hyvin. Varsinkin nyt kun mies on kotona vanhempainvapaalla, joten ei vielä ole tullut tunnetta, että pakko saada se toinen auto.

  Pyöräily aamu viideltä

  Ainut mikä tuossa pyöräilyssä tuli vastaan on se, että 5km aamulla viiden jälkeen talvipakkasella on aika raskasta. Työmatka töihin päin on useamman ylämäen takana, joten hikipäässä on kiva aloittaa pajatyöt. Kipeeksihän siitä tulee.

  Alettiin laskemaan kumpi tulisi kannattavammaksi ostaa toinen auto vai sähköpyörä. Uusi auto mitä ei tarvitse heti remontoida lattiasta kattoon on ainakin sellaisen 2 tonnia, plus vakuutus, autovero ja bensat. Kun taas uusi sähköpyörä on 1600€ eikä muita kustannuksia tule.

  Päädyimme sähköpyörään. Koska olen todella tarkka rahasta halusin laskea kuinka paljon sillä piti ajaa, että pyörä olisi maksanut itsensä takaisin verrattuna siihen, jos olisimme ostaneet auton ja maksaneet sen käyttökulut. Se tuli yllättävän nopeasti.

  Todella karkeasti laskettuna päivässä menee autoiluun noin 12€ sisältäen verot, bensan ja vakuutukset. Tämä summa järkytti toisaalta ja toisaalta se ei tuntunut niin isolta, mutta kun miettii mitä siihen menee viikossa 84€. Se tekee ison summan vuodessa. Ja tähän oli laskettu vain nämä meidän vakio menot joka päivälle, tähän päälle ajaminen esim Poriin lääkäriin jne.

  Bensan hinta järkyttää

  Taas olen iloinen, että emme vuosi sitten ostaneet sitä toista autoa. Tämä bensan hinta saa kyllä pään kääntymään ympäri ja vielä oksentamaan päälle. Näillä hinnoilla ei kauheasti tee mieli startata tuota autoa pihasta.

  Huomattiin miehen kanssa, että tankkauspisteen pienin valmiiksi annettu summa ei ole enää 20€ vaan se on pudonnut 10€, mikä kertoo jo sekin aika paljon, että onko sitä ihmisillä pian varaa pitää autoja. Tähän vaikuttaa varmasti maailman tilanne ja kaikki muu, mutta me tavalliset tallaajat, kun palkkatulot eivät ole sitä 10 000€ tai edes 4000€ kuukaudessa niin tuntuu pahalta laittaa 20€ bensaan rahaa ja huomata, että sait sillä 8l. Autoa on pakko talvisin ainakin käyttää, joten täytyy heti kun ilmat lämpenee niin ottaa sellainen pyöräily vaihe myös itselle.

  Olen alkanut itselle harkitsemaan myös sähköpyörää, mutta katsotaan mihin päädytään, kun mies palaa työelämään. Ja onko kohta pakko ostaa jo sähköautoa, jos niiden hinnat vähän tippuisi niin pystyisi sitäkin harkitsemaan.

  Kommentit

  1. Venla

   Asiaa puhut! Meilläkin ollut mielessä toinen mutta bensa maksaa ihan liikaa🤐

   1. poikienaidit-sanni

    Joo siis niin maksaa. Tekee mieli vääntää itkua, kun tankkaa autoa😫.

  2. Reeta

   Kiinnostaa että minkä sähköpyörän päädyitte ostamaan ja onko hyvä? 😊

   1. poikienaidit-sanni

    Ostettiin Helkama se8. Ja naiselle tietysti olis naisten malli parempi, mutta mies tykkää ja menee mielellään sillä töihin. On toiminut tosi hyvin meillä. Itsekkin sitä koitin ja, jos olis ollut naisten malli ni ihan täydellinen. Miesten pyörää en osaa ajaa😅.

  Vastaa