• You are currently viewing Korona tuli ja vauva sairastui pahiten

  Korona tuli ja vauva sairastui pahiten

  Tää tulee varmaan jo kaikilta korvista ulos, mutta nyt mekin sairastettiin sitten se korona. Pelättiin sen tuloa niin kauan, monta vuotta. Pahemmin raskausaikana ja vielä pahemmin ihan vastasyntyneen kanssa. Nyt se on onneksi melkein voitettu ja pelätä ei enää tarvitse. Eihän se ikinä mukavaa ole sairastaa ja niinkun kaikki varmaan tiedätte, se on ihan erilainen rumba sairastaa koko perheen voimin kun yksin.

  Eskarilainen sairastui ensin

  Ensin sairastui meidän koululainen. Tätäkin pelkäsin, koska on astmaatikko ja koronan on puhuttu aina olevan hengitystiesairaus ja astmaatikot kuuluivat riskiryhmään. Näin jo kauhukuvat unissani miten meidän käy ja yöunet jäi tosi vähäiseksi. Mutta pelko osottautui turhaksi.

  Ensin Tupulla oli illalla kurkku kipeä. Aamulla herättyään tuli sanomaan, että otsaan sattuu ja tästä jo arvasin mikä tulos olisi. Tehtiin testi ja se näytti heti postiviisita (näistä tuli muuten kovasti mieleen lukuisat raskaustestit mitä tullut tehtyä). No ei mitään, jäätiin kotiin.

  Tupulla oli hiukan kuumetta, kurkkukipua, yskää, pääkipu eikä muuta. Kaikki sujui tosi hyvin kokoajan. Ja oikeastaan hän pääsi vähimmillä oireilla.

  Sitten tuli muut kipeäksi

  Sitten sairastui Hupu, minä ja Lupu. Viimeisenä tuli mies kipeäksi. Itsellä oli kauheaa pääkipua ja väsymystä, nokka hiukan vuosi ja paikkoja särki. Hupulla nenä valui ja yski, muutamana iltana oli kuumetta. Miehellä oli kunnon räkätauti, mutta ei kuumetta.

  Mutta mekin selvittiin aika vähillä oireilla. Oltiin karanteenissa kaksi viikkoa ja voin sanoa oli muuten tuskaa. Lapset hyppii seinille ja haluavat tekemistä. Ruvettiin sit keksimään kaiken näköistä puuhaa mitä voi tehdä sisällä.

  Esikoinen pääsi karanteenista ensimmäisenä pois ja sai mennä kauppaan, koska me aikuiset ei sinne päästy. Onneksi meillä on niin mahtava kauppias, kun soitin hänelle niin hän auttoi pientä miestä ostoslistan kanssa ja maksun hoidossa. Iso kiitos siitä meidän kauppiaalle, jos sattuu lukemaan tämän tekstin. Täysi pelastus meille.

  Vauvan korona

  No Lupu kärsi tästä kyllä kaikista eniten. Oli hiukan alle 6kk kun sairastui. Oireita oli: nenän vuotaminen, yskä, jatkuva huuto yötä päivää, ruoka ei maistu, tissi ei maistu, oksentaminen ja kuume.

  Käytin hänet päivystyksessäkin, kun huuto ei loppunut. Ja huutoon olen tottunut, mutta tämä oli jo kiljumista. Sieltä ei löytynyt poikkeavaa, kotiin kipulääkkeiden kanssa ja odotellaan, että helpottaa.

  Ei auttanut muutakuin odottaa.

  Nyt koronasta on melkein kolme viikkoa ja Lupu on edelleen räkäinen, yskii ja kiukkuinen öisin. Käytin siksi uudelleen lääkärissä, eikä sieltä löytynyt mitään erikoista. Sanottiin, että kuukauden päästä uudelleen, jos ei helpota.

  Aina luulin, että lupu olisi se ketä selviäisi vähäisin oirein, mutta menikin toisin päin hän sairastui meistä kaikista pahiten. Kipulääkkeen kanssa saa nukuttua paremmin, mutta ei sitä viitsi vauvalle syöttää montaa viikkoa putkeen.

  Olen myös aika varma, että hampaiden tulo pahentaa ja lisää näitä oireita. Mutta ei voida oikein muuta kuin odotella, että menee ohi. Onneksi lääkäri sanoi, että voimme liikkua normaalisti kunhan ei kuumetta ole. Lupu ei tartuta enää. Koska jos tässä kuukauden joutuisi olemaan neljän seinän sisällä niin hulluksi tulisi myös tämä äiti. Väsymys mikä itsellä tässä eniten painaa ja se oman lapsen sattuminen. Jos voisin ottaisin sen itselle, mutta en voi joten pyritään vain auttamaan Lupun oloa. Päivässä on onneksi hyviä hetkiä ja on alkanut taas viihtymään lattialla ja leikkii isoveljien kanssa.

  Eiköhän aleta olla voiton puolella mekin. Lupu kun kuntoon vielä tulee niin jes ja tämän jälkeen ei kiitos mitään tauteja meille hetkeen. Ennen koronaa oltiin noroviruksessa, joten nyt riittää kiitos.

  Vastaa