• You are currently viewing Hintojen nousu ja ison perheen rahallinen pärjääminen

  Hintojen nousu ja ison perheen rahallinen pärjääminen

  Kävin kaupassa ja tankkaamassa auton. Kassalla meinasi suu tippua lattialle. En ollut tajunnut kuinka paljon hinnat ovat oikeasti nousseet. Toisaalta todella ovelasti, koska nyt kun kävin uudelleen kaupassa ja aloin oikein katsomaan tuotteiden hintoja, niin huomasin, että eihän tuotteiden hinnat oo hirveästi noussut.

  Pieni hintojen nousu tuo ison merkityksen lapsiperheessä

  Tosiaan se ei vielä haittaa, jos muutaman tuotteen hinta nousee. Mutta kun lähes jokaisen tuotteen hinnat nousevat 0,20-1€ niin se tekee loppusummaan jo ison lopputuloksen.

  Viisihenkinen lapsiperhe, niin meidän ostokset eivät ole muutama hedelmä, liha ja makaroonipaketti. Meidän ostokset on aina kärry täynnä ruokaa ja, jos jokainen tuote nousee vaikka viisikymmentä senttiä on se kassalla jo iso summa.

  Siinä sen eron huomasinkin, kun menin kassalle meidän perus puolen viikon ruokaostosten kanssa. Ennen hinta oli sellaisen 50€ no nyt hinta olikin 85,40€. Meinasin sanoa, että pistitkö nyt jonkun vaippapaketin kolmeen kertaan, mutta en kehdannut.

  Miten rahallisen pärjäämisen käy?

  Olen aina ollut tarkka rahasta. En tykkää, että ostellaan jatkuvasti jotain turhuuksia. Lapsiakin olen opettanut siihen, ettei raha kasva puussa vaan, että rahan eteen tehdään töitä ja osa kannattaa säästää, eikä kaikkea tuhlata heti.

  Meidän perhe ei elä leveästi, mutta ei köyhästikkään. Meillä saadaan laskut maksettua, ruokaa pöytään, lapsille ja itselle kaikki tarpeellinen ja myös nautintoja (ulkonasyömistä, leluja, harrastukset ja lomat). Mutta se ei silti tarkoita ettenkö katsoisi rahan perään ja mihin sitä käytetään.

  Esim. vaatteiden kohdalla on hyvä kierrättää, muovit, pahvit, lasit ja lehdet myös kierrätetään. Ruokaa ei heitetä roskiin vaan kaikki syödään ja käytetään. Juuri tällä viikolla kerroin miten meidän perhe säästää instagramin puolella, voit käydä kurkkaamassa ne paremmin täältä.

  Käytiin tällä viikolla kivikylässä ja haettiin taas pakkaseen satsi lihoja.

   

  Suosimme kotimaista ja lähituottajia, lämmitämme paljon taloa puilla, veden kanssa ei turhia lotrailla, vakuutukset on kilpailettu samoin puhelin ja netti.

  Onko kohta varaa käynnistää autoa tai syödä muutakin kun kaurapuuroa?

  Kaikki hinnat nousevat kokoajan. Pitäisi pystyä maksamaan peruslaskut, ruoka, auto ja bensat, lapset kasvaa ja harrastaa jne. Kaikista kauheinta on se, että hintoja osataan kyllä nostaa kokoajan ylöspäin, mutta palkat pysyy saman suuruisina. Mistä sitä sitten nipistää? Pakollisten kulujen jälkeen jää ruoka. Mutta pakko olisi jotain syödäkin.

  Sähköauton hankinta on meillä ollut ensimmäistä kertaa vakavasti harkinnassa ja siihen varmasti päädymmekin, kun autonvaihto tulee eteen.

  Olen paljon miettinyt yrittämistä ja kaikkia pientuottajia/yrittäjiä. Heidänkin on pakko nostaa hintoja, mikä taas vaikuttaa asiakkaiden ja ostajien saamiseen. Tämä hintojen muutos vaikuttaa meihin ihan kaikkiin olit sitten hyvä tuloinen, keskiverto tai heikommin tienaava.

  Meidän perheestä voin sen verran paljastaa, että molemmat meistä tienaa sen perusduunarin palkan ja olemme tähän erittäin tyytyväisiä.

  Silti toivomme, että hintojen nousu saataisiin pysähtymään, ettei lapsiperheet, opiskelijat ja kaikki muut, ole oikeasti kohta pulassa. Tiedän, että raha on edelleen tänäkin päivänä vaikea puheen aihe monelle, mutta mielestäni ei saisi olla. Kenenkään ei tarvitse tietää miten paljon sitä rahaa tulee juuri sinulle, mutta ei ole häpeä sanoa, jos täytyy vähän alkaa miettiä mitä kaupasta ostetaan tai toisin päin. Minäkin myönnän, että olen tarkemmin katsonut mitä kaupasta ostan ja pyrin siihen, ettei ruokaa mene hukkaan. Tätä hintojen nousua ei kyllä helpota sekään, että ollaan juuri tehty kalliita remontteja kotiin. Esim putkiremontti, mutta parempi tehdä se alta pois, eikä sitten maksaa kolminkertainen summa, kun putket hajoaa käsiin.

  Mitä ajatuksia muilla on noussut hintojen nousemisesta?

  Vastaa