• You are currently viewing Hoitopöydällä tarvittavat varusteet

  Hoitopöydällä tarvittavat varusteet

  Vauvan kanssa eläessä tarvitsee jos jonkinlaista tarviketta. Vähälläkin pärjää, mutta on juttuja jotka helpottavat arkea. Meillä vauvan hoitoon tarvittavat jutut on hoitopöydällä. Tarvikkeet on koottu laatikoihin tai koreihin, jolloin homma pysyy edes jollain tavalla kasassa eikä erinäisiä tarvikkeita pyöri ympäriinsä vaan kaikella on paikkansa johon ne palautetaan, mikäli niitä on käytetty jossakin muualla.

  Laatikoissa

  Hoitopöydän laatikoissa meillä säilytetään vauvan lakanoita, tyynyliinoja ja pussilakanoita. Tyynyliinoja ei ole kyllä otettu vielä lainkaan käyttöön ja saa nähdä tuleeko tuossa koossa käyttöön missään vaiheessa. Lakanoista ja pussilakanoistakin riittäisi hyvin kaksi kumpaakin niin että toinen olisi käytössä kun toinen on pesussa. Laatikosta löytyy myös hoitoalustan kankaiset päälliset. Näitäkin riittäisi meille hyvin kaksi, mutta viisi niitä taitaa laatikosta löytyä.

  Hoitotason alapuolella on vielä laatikoiden lisäksi kolo jossa säilytämme harsoja sekä kantoreppua, jotta ne on helposti saatavilla. Näille on tarvetta kuitenkin aikalailla päivittäin.

  Laatikosta löytyy myös vauvan sukat vaikka muuten vaatteet onkin vaatekaapissa lähellä hoitopöytää. Olin jo unohtanut että lakanalaatikossa on myös vauvan vaihtopyyhe sekä kylpytakki, näitä ei ole vielä kertaakaan käytetty joten siksikin varmaan unohtunut.

  Lue myös: Viisi vinkkiä imetyksen onnistumiseen

  Koreissa

  Koreissa hoitopöydällä meillä on vaipat, yhdessä kestovaipat ja toisessa kertikset. Kestot on laatikossa aina valmiiksi kasattuina joten niitä on yhtä helppo ottaa käyttöön kuin kertakäyttöisiäkin. Kestothan meillä siis on käytössä päiväaikaan ja kertikset öisin.

  Hoitopöydän sivussa on pieniä lokeroita joissa pidetään rasvoja, vauvaöljyä, kuumemittaria, kynsisaksia ja sukkanipsuja. Pyykkikori on hoitopöydän vieressä, joten nipust on meillä näppärä säilyttää juuri siinä.

  Rasvaa meillä menee paljon ja monenlaista joten siksi sitä pidetään helposti saatavilla ja tuubeja on useampia. Rasvojen kanssa samassa lokerossa on vaivan harja sekä kestoliivinsuojat. 

  Vauvan vitamiinit on myös hoitopöydän lokerossa.

  Lue myös: Mistä apua vauvan kanssa liikkumiseen?

  Tavara karsiutuu ajan myötä

  Aluksi hoitopöydällä oli näiden lisäksi myös tutteja sekä tuttien rasioita. nyt on jo kuukauden verran suunnilleen mennyt niin ettei poika ole huolinut tuttia kuin ihan vahingossa juuri nukahtamaisillaan ollessaan joten niitä ei tarvitse enää pitää käden ulottuvilla. 

  Hoitopöydällä oli aluksi myös kosteuspyyhkeitä jotka tuli jostain lahjana. 

   

  Tulevana viikonloppuna on Helsingin messukeskuksessa lapsimessut, sieltä löytyy jos jonkinlaista lapsiperheessä tarvittavaa tavaraa, vinkkiä ja tietoa. Jätä kommentti mikäli haluat osallistua kahden pääsylipun arvontaan! Tietoa messuista täältä. Arvonta suoritetaan 21.4 ja liput toimitetaan sulle sähköpostiin.

   

  Onko teillä hoitopöydän tarvikkeissa jotakin mitä meillä ei ole?

  Kommentit

  1. Paule

   Osallistun lippujen arvontaan

   1. noora-pohjola

    Hei ONNITTELUT! Arpaonni suosi. Liput laitetaan sulle sähköpostiin. 💙

  2. Outi

   Mukana 🙂

  Vastaa