• You are currently viewing Brunssi – helpot vinkit Vapuksi

  Brunssi – helpot vinkit Vapuksi

  Brunssi – aamiaisen ja lounaan yhdistävä kattaus, jolloin syödään ilman kiirettä. Tulevana viikonloppuna on Vappu. Meidän perheelle on jo muodostunut perinteeksi, että yhtenä viikonloppuaamuna katetaan pöytä vähän tuhdimmin ja nautitaan aamiainen ilman kiirettä, hotelliaamiaisen tyyliin.

  Tänä vuonna Vappu osuu viikonloppuun, eikä meidän perheellä ole sen kummempia suunnitelmia, niin ajattelin, että koostan ainakin brunssin meidän sunnuntai aamuun. Vinkkinä kerrotakoon, että Vappubunssi maistuu koko perheelle, kun antaa jokaisen perheenjäsenen sanoa omat lempparit, jotka pöytään katetaan. Helppoja ja lastenkin mielestä maistuvia pikkusuolaisia on esimerkiksi nakit, lihapullat, voitaikinasta tehdyt kinkkuhyrrät tai valmiit hodarit. Toki pöytään voi kattaa myös erilaisia ruokaisia salaatteja ja suolaisia piirakoita.

  BRUNSSI – JOKAISELLE JOTAKIN

  Meidän brunssipöytään katetaan ainakin croisantteja, coctailpiirakoita ja jokin raikas smoothie. Pojat tykkää laittaa croisanttien väliin Nutellaa ja munavoi ehdottomasti kuuluu coctailpiirakoiden kaveriksi.  Brunssille sopii myös esimerkiksi banaanipannarit tai vohvelit kermavaahdolla ja jos leipä on menossa vanhaksi, saa siitä pannulla paistettua näppärästi kasarivuosien halpisherkkua; Köyhiä ritareita.

  Koska brunssilla on kyse nautiskelusta, voi kattauksen kruunata esimerkiksi juustokakulla tai jollain perheen lemppari jälkiruoalla. Myös erilaiset marjat ja hedelmät luovat kattaukseen runsauden tuntua ja sen sijaan, että banaanin söisi pelkkänä banaanina, voi sen pilkkoa ja sanoa lapsillekin, että nyt jos koskaan mielikuvituksen saa päästää valloilleen ja koostaa juuri sellaiset leivät kuin haluaa.

  Kaikkea ei myöskään tarvitse tehdä alusta saakka itse. Minua ei ole siunattu kovinkaan kummoisilla kokkaustaidoilla, mutta onneksi nykyään kauposta löytyy paljon valmista tai puolivalmista, joista saa helposti koottua tarjoilut.

  Lue myös: Helpot välipalat koululaisille

  Juotavaksi brunssille kannattaa varata ainakin kahvia, teetä ja tuoremehua ja kattausvinkkinä taas mainittakoon, että sitruunalla, kurkulla tai mintunlehdillä maustetut vesikannut on näyttävä lisä brunssipöytään. Nyt kun on puhuttu Vappubrunssista, on melkein enemmän sääntö kuin poikkeus, että pöytään katetaan myös munkit,simat ja tippaleivät. Jos kutsut brunssille vieraita, ethän ota paineita järjestelyistä. Brunssilla tärkeintä on kiireettämyys ja rento tunnelma ja kun tarjolla on myös pikkulapsille sopivia vaihtehtoja, maistuu brunssi kaikille.

  Vastaa