• Muistinko kuitenkin nauttia sinusta?

  Toukokuu on jo kovaa kyytiä vauhdissa. Niin pitkältä tuntunut syksy ja ainakin kolme vuotta kestänyt talvi koluttiin sittenkin läpi! Lunta tuli ja tuli aina vaan lisää. Kevätkin tuntui menevän hitaasti ohi. Odotin koko ajan kevättä ja kesää. Ja nyt tosiaan havahduin, toukokuu on jo käynnissä. Mihin se kevät haihtui? Muistinko nauttia tässä odotuksen keskellä omasta taaperosta?

  Muistinko

  Odottavan aika on pitkä

  Raskaus on edennyt viimeiselle kolmannekselle, ja toivottavasti pikkuveli on ensi kuussa seuranamme! Mieliala on ollut raskausaikana huono, ja kipuja on ollut ja paljon. Iskiaskipu alkoi jo joskus rv 15 tietämillä, ja pahentunut siitä tietysti vaan. Vauva oleilee suurimmaksi osaksi vasemmalla puolen vatsaa, joten vasen iskias onkin pahempi. Kun menen lattialle istumaan ja leikin Jasun kanssa, onkin oikeasti työ päästä sieltä ylös. Lisäksi alaselkä on kipeä, ja vatsa kipeytyy myös hyvin pienestä rasituksesta.

  Kaikkien vaivojen vuoksi olenkin vaan odottanut, että on pian kesä ja saadaan poika maailmaan. Havahduin kuitenkin nyt siihen, että hukkasinko koko kevään laskiessa päiviä kesään, muistinko nauttia Jasun kanssa yhtään? Kivut tietysti ovat jonkun verran vaikuttaneet vointiini ja touhuamiseen. Olen yrittänyt kuitenkin mahdollisimman hyvä ja reipas äiti olla. Vaikka hormonit ovat ”tehneet tehtävänsä” ja olen ollut välillä kiukkuinen ja itkuinen.

  Aika etenee niin hitaasti, ettei edes huomaa sen kuluvan

  Aika on tuntunut kuluvan lokakuusta niiiiin hitaasti, kun tein positiivisen testin. Onhan tässä ollut loppusyksy, talvi, joulu ja kevät välissä. Silti se vaan johonkin katosi. Muutenhan se on vain ja ainoastaan hyvä, että on mennyt pian. Mutta Jasu kasvaa koko ajan, eikä tätä aikaa enää takaisin saa. Miten hän on jo yli kaksivuotias? Ja ihan pian isoveli. Se onkin sitten oma lukunsa, kuinka sekin huolettaa. Miten mun pieni ymmärtää, että nyt onkin vauva talossa? Eikä hän saakaan enää jakamatonta huomiota vanhemmilta. Nyt vauvan tuloon saakka lupaan, että mä nautin kaikesta ajasta kun Jasu on ainut lapsi. Hän saa kaiken huomion, ja on hetken vielä mun pieni vauva. ❤️

  Vastaa