• You are currently viewing Kaupunki vs Maaseutu

  Kaupunki vs Maaseutu

  Vaikka virallisesti asunkin kaupungissa, Kokemäki, mutta jos tiedät minkälainen paikka kokemäki on, niin ei tämä ihan sama ole kuin Helsinki tai Pori. Niille ketkä eivät vielä tunne minua, niin sen verran historiaa. Olen tosiaan syntynyt ja kasvanut Helsingissä. Asuin kotona 17-vuotiaaksi ja sen jälkeen muutin tänne Kokemäelle. Minkä ihmeen takia, minulta monesti kysytään. Mikä on se yksi yleisin syy (tai näin ainakin luulen), miksi vaihdetaan paikkakuntaa? Työt ja opiskelu on varmasti monella yksi syy, mutta minulla se oli mies. Miehen perässä tänne tultiin. Enkä ole kyllä katunut hetkeäkään. Asiaa helpotti toisaalta se, että mummula oli Satakunnassa myös, mutta mummun ja pappan kuoltua ei tänne jäänyt ketään omaa sukulaista.

  Ikävä iskee ja kaipaan kotiin

  Vaikka en kadu tai ole halukas muuttamaan takaisin Helsinkiin, niin ikävä iskee välillä ja kovin. Minulta jäi kuitenkin perhe, ystäviä ja sukulaiset kaikki sinne. Taitaa minussa myös olla vielä pieni hyppysellinen hesalaisuutta, koska huomaan välillä kaipaavani ja tarvitsevani sitä ihmismäärää, tekemistä ja melskettä ympärilleni. Olisi hienoa vain päättää yhtäkkiä, että noniin lapset nyt lähdetään bussilla tästä elokuviin ja syömään. Muutama mutta iskee kuitenkin täällä matkaan. Bussille on tuhoton matka, bussi lähtee 2-4 kertaa päivän aikana, bussimatkan hinta (no tulee halvemmaksi vain mennä autolla).

  Olen myös sellainen tekijä, tulen varmaan tässä isääni. En pysty olemaan kauaa paikoillani, haluan puuhailla ja touhuta. Olen myös kova höpöttäjä ja kaipaan juttuseuraa, mikä on sinäänsä hassua, koska ei mulla täällä mitään mahdotonta kaveri määrää ole. Muutama hyvä ystävä ja olen siihen tyytyväinen, mutta kaikki on töissä ja itse kaipaan kovasti sitä juttuseuraa päiviini. Jos asuisin Helsingissä mulla olisi mun sisarukset, vanhemmat, sukulaiset ja heidät voisin pestata tähän juttelu seuraksi, kyllästymiseen asti. Onneksi sentään puhelimet on keksitty.

  Kaupunki vs. maaseutu

  Molemmissa on hyviä ja huonoja puolia. Maaseudulla rakastan tätä rauhaa ja jollain tavalla hitaampaa/rennompaa asennetta arkeen. Talon ostaminen oli helpompaa ihan jo hinnan takia, oma piha ja tunnemme meidän naapurit. Jollain tasolla uskallan enemmän antaa vapautta myös lapsille. Juuri instagramin puolella laitoin videota, kun esikoinen lähti eskarista ensimmäistä kertaa yksin pyörällä kotiin. Tätä en olisi uskaltanut antaa tehdä siellä missä itse olen kasvanut.

  Tunnemme meidän putkimiehet, sähkömiehet, nuohoojan, kampaajan ja käytetään aina samaa ihmistä/yritystä. Mikä helpottaa jollain tavalla asioiden hoitamista, kun tiedetään mistä voidaan soittaa apua ja tiedetään minkälaista palvelua saadaan. Eikä hintakaan täällä päätä huimaa. Esimerkkinä värjättiin mun siskon kanssa illalla meidän tukat itse. Se meni niin pieleen, ettei mitään rajaa. Soitin mun luottokampaajalle ja hän oli niin ihana, että viikonloppuna vapaalla otti meidät molemmat vastaan ja saatiin tukat kuntoon. Meillä on myös paljon luontoa ympärillä ja tilava iso piha. Uimaranta kävelymatkan päässä tai no ehkä pyöräilymatkan päässä, ranta on rauhallinen ja turvallinen, helppo vahtia lapsia.

  Kaupungin hyvät puolet taas, no heti ekana on tietysti se, että oma suku/perhe asuu siellä. Muita asioita on se, että julkisilla pääset niin helposti ja edullisesti joka paikkaan (melkein nopeammin kuin autolla). On niin paljon puuhaa ja tekemistä lyhyen matkan päässä. Kasa ruokapaikkoja ja hurvittelu paikkoja lasten kanssa. Enemmän vaihtoehtoja esim päivähoidon kanssa (mekun laitettaisiin meidän poika allergiapäiväkotiin, mutta sellaista ei meillä päin ole). Enemmän harrastusmahdollisuuksia itselle ja lapsille. Lyhyempi matka kauppaan vaatekauppaan, neuvola, työpaikka tai koulu (täällä maalla monesti joutuu lähtemään kauemmas opiskelemaan tai töihin.) Kaupungissa on myös enemmän työmahdollisuuksia laajemmalta ala-alueeltakin. Kulttuuritarjonta on myös isompi. Ja joku joskus sanoi, että puolison löytäminen on kaupungista helpompaa, koska maalla kaikki tuntevat/tietävät toisensa.

  Rakastan molempia

  Rakastan asua Kokemäellä ja viihdyn täällä hyvin. Rakastan silti myös kaupunkia, mutta käyminen riittää ja kotiin on mukava palata. Sen verran olen maalaistunut (tämä ei varmaan ole edes sana, mutta nyt on), että en kaupunkiin enää muuttaisi, vaikka kaipaus välillä iskee. Aina on mahdollista päästä käymään, kun haluaa. Ihmiset molemmissa on silti yhtä ihania, molemmissa olen aina saanut lastenkin kanssa apua, jos sitä olen tarvinnut. Monesti lukenut siitä, kun netissä keskustellaan kiivaasti siitä kumpi on parempi tai kummassa ihmiset ovat parempia. Molemmissa on hyviä ja huonoja puolia, niinkuin jokainen meistä ihmisistäkin on erilainen. Loppupeleissä sillä ei ole merkitystä missä asut, kuhan sinulla on itsellä hyvä ja kotoisa olo. Samoin me kaikki voimme itse vaikuttaa omaan käytökseen ja asenteeseen muita kohtaan.

  Kaupungissa on myös hyvä tekosyy laittaa parempaa päälle kun menet tavalliseen ruokakauppaan, ketään ei ihmettele.

  Vastaa