• You are currently viewing Äitienpäivä: etänä vai livenä?

  Äitienpäivä: etänä vai livenä?

  Äitienpäivä mietityttää nykyään ihan eri tavalla kuin ennen. Nyt kun on omia lapsia haluan viettää aikaa oman perheen kesken ja pyhittää aamut rauhalliselle yhdessäololle. Parhaillaan äitienpäivä olisi mielestäni sellaisena että saisin nukkua pitkään. Köllötellä lasten kanssa ja jutella niitä näitä. Köllöttelyn jälkeen haluaisin juoda aamukahvin rauhassa. 

  Parhaimmillaan päivä menisi niin ettei kukaan tappele kenenkään kanssa tai kiukuttele turhasta, kuten vaikka siitä että viideltä pitää tulla syömään, ihan kuten jokaisena muunakin päivänä. Oikeasti emme kyllä syö tänäkään vuonna päivällistä viideltä. Meillä on jo vuosia ollut tapana kokoontua isäni puolen suvun kesken lounaalle johonkin ravintolaan. Pari vuotta tästä perinteestä nyt on poikettu, mutta nyt päästään taas näkemään porukalla.

  Vaikka kyseessä on äitienpäivä, vietän sitä siis usein oman perheen lisäksi isäni kanssa. Äiti on asunut aikuisikäni aikana vähän milloin missäkin. Tällä hetkellä meillä on välimatkaa 150km ja se tuo oman haasteensa yhteiseen aikaan. Ihan vaan kahville ei tule lähdettyä. Haluan kuitenkin muistaa häntä jollain tavalla ja nykyään tapoja on onneksi monia.

  Lue myös: Tälläistä on olla isoveli

  Kolme tapaa muistaa äitiä etänä

  1. Ensimmäisenä ajatuksena oli että ostamme siskon kanssa hänelle jonkin viherkasvin kotiinkuljetuksella. Hän tykkää kasvien kanssa touhuta joten tuo lahja toisi hänelle iloa pitkäksi aikaa.
  2. Toisena ajatuksena oli että tilaisimme hänelle ruuan tai kauppakassin kotiin toimitettuna jostakin häntä lähellä olevasta paikasta. Erilaiset lahjakortit olisivat myös mahdollista ostaa etänä ja toimittaa viestillä tai sähköpostilla. 
  3. Nykyään on myös kohtalaisen helppo olla yhteydessä esimerkiksi videopuheluiden välityksellä. Eihän se sama ole kuin näkeminen niin että oltaisiin oikeasti samassa paikassa, mutta paljon enemmän kuin pelkät puhelut tai viestit.

  Tänä vuonna päästiin kuitenkin äidin kanssa viettämään äitienpäivää yhdessä, tosin vähän etuajassa. Hän oli hakemassa siskoni lasta luokseen ja menimme myös heille samaan aikaan. Vietettiin aikaa grillaten, jutellen ja lasten touhuja pihalla seuraten. Pääsimme antamaan myös sen suunnitellun viherkasvin ihan itse. Löysin hänelle vähän erikoisemman kasvin kun perus kirjovehkan tai rönsyliljan.  Vaikkei nyt sitten nähdäkkään juuri äitienpäivänä oli ihan mahtavaa kun saatiin nähtyä näin lähellä sitä. 

  Lue myös: Äiti on aina äiti ja isä saa vapauden

  Nyt kun ollaan jo nähty äidin kanssa saan myös tietyllä tapaa rauhassa keskittyä äitienpäivänä omaan äitiyteeni, ilman että koen huonoa omaatuntoa siitä, etten lähde äidin luo tuona päivänä. Varmaan kuitenkin tulee vielä soiteltua. Miten sinä, jo aikuinen ja äiti itsekin, muistat omaa äitiäsi kun on äitienpäivä?

  Kommentit

  1. Eikku

   Äiti on kuollut jo 27 vuotta sitten, joten eipä hänen kanssaan tule vietettyä äitienpäivä muutoin kuin ajatuksissa. Äitienpäivä antaa minulle luvan hemmotella itseäni ja jotain sellaista aionkin tehdä.

  Vastaa