• You are currently viewing Miten löytää oma intohimosi?

  Miten löytää oma intohimosi?

  Miten löytää oma intohimosi?

  Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu vahvasti se, että työtä on tehtävä, nauttipa siitä tai ei. Tässä piilee toki totuuskin – kaikissa elämäntilanteissa, kaikkina hetkinä ei ole mahdollista toteuttaa itseään juuri siten, kuin toivoisi. Mielestäni kuitenkin jokaisen on mahdollista pyrkiä kohti omaa intohimoaan.

  Suomessa keskimääräinen työuran pituus on 37,6 vuotta. Jos lasketaan että työpäiviä on keskimäärin 228 päivää vuodessa ja työpäivän pituus on kahdeksan tuntia päivässä, vietämme työn ääressä reilut 68 000 tuntia elämästämme.

  6 8  0 0 0 tuntia.

  Eikö se ole aika, joka kannattaisi pyrkiä käyttämään mahdollisimman hyvin? Olen nostattanut tätä aihetta esiin aikaisemminkin ja saanut nousemaan melkoisia myrskyjä. Minä tiedän kyllä elämän realiteetit, oikein todella hyvin. Nyt haluan tietoisesti puhua siitä, miten voimme pyrkiä kohti haaveitamme, mikä on todellinen intohimon kohde? Moni vastaa ettei sellaista ole – minä väitän, ettet vain ole vielä löytänyt sitä.

  Mieti, mistä voisit puhua taukoamatta?

  Vastaus tulee yleensä jo tässä. Itse voisin puhua taukoamatta esimerkiksi kirjoittamisesta, kirjallisuudesta, uusista ideoista, juoniokuvioiden hiomisesta.

  Mistä olit kiinnostunut lapsena?

  Lapsuudessa kiinnostuksen kohteet saattavat toki vaihdella, mutta moniin meistä on jo tuolloin jyvittynyt palo kaikkein rakkainta asiaa kohtaan.

  Sulje mielestäsi pois rajoitteet

  On totta, että kaikkea ei voi tehdä. Voit kuitenkin hetkellisesti sulkea pois mielestäsi kaikki rajoitteet ja miettiä, mitä tekisit ilman niitä? Mitä tekisit, jos et pelkäisi?

  Ole avoin ja utelias

  Kysele, keskustele, selvitä ja mieti eri vaihtoehtoja. Omaa intohimon kohdetta pystyy valjastamaan moniin eri varitaatioihin – älä tyydy yleisimpään kaavaan vaan luo oma polkusi.

   

   

  Vastaa