• You are currently viewing Lapsiperheen lääkekaappi – valmiina kesään

  Lapsiperheen lääkekaappi – valmiina kesään

  Nyt on taas se hetki kun on ajankohtaista päivittää lapsiperheen lääkekaappi ajantasalle. Tai ainakin meillä sen tsekkaus on kuulunut kuluneen viikon TO DO – listalle. Kyllä se niin vaan on, että kun hanskat on jo jääneet pois ulkoleikeistä, on sormet jo kovemmalla koetuksella ja tästä kun kelit vielä lämpenee ja on aika vaihtaa collareista shortseihin, on ne kuuluisat kesäpolvet täällä. 😀

  LAPSIPERHEEN LÄÄKEKAAPPI – TARKISTA AINAKIN NÄMÄ

  Haavanhoito ja sidetarpeet erilaisiin nirhaumiin. Erikokoiset ja malliset laastarit on olleet ainakin meidän taloudessa hitti, kuten myös ”metritavarasta” juuri sopivaan kokoon leikattava laastari. Samalla kun päivittää laastareita, kannattaa jo valmiiksi ostaa muutamat rakkolaastarit. On hyvin todennäköistä että ennemmin tai myöhemmin ne kesäkengät hankaa kantapään auki. Rakkolaastari pysyy paremmin paikalla kuin tavallinen laastari, samalla hoitaen ja ennaltaehkäisten ihovaurioita. Muista myös haavan desinfiointiin soveltuva puhdistustuote! Apteekissa varmasti osataan neuvoa mikä tuote on kirvelemätön ja sopii erityisesti pienten lasten iholle.

  Lääkehiiltä tulisi etenkin lapsiperheissä pitää aina myrkytysten varalta kodin lääkekaapissa. Sitä käytetään myrkytysten ensihoitoon. Se sitoo mahalaukussa itseensä suun kautta tulleita myrkyllisiä aineita, estäen niiden imeytymistä.

  Flunssaan ja kuumeeseen; ihan pienille suppoja ja isommille lapsille sopivat parhaiten nestemäiset tai suussa hajoavat valmisteet. Muista myös toimiva kuumemittari ja suosittelen, että näitä löytyisi kaapista aina, sillä useimmiten kuume ja särky alkaa kun apteekki on jo kiinni. 😉

  Voiteet ötökänpuremiin. Ai että ihanaa, hyttyset ja muut mukavat toverit on kohta täällä iltojemme ilona ja itse ainakin lukeudun niihin ihmisiin, joita hyttyset rakastavat, vaikka minä en liiemmin välitä heistä ja se yöllinen kutina on jotain niin rasittavaa! 😀

  Aurinkovoiteet ja after sun tuotteet. Lapsen iho on herkkä auringonsäteille ja suosittelenkin kääntymään apteekki henkilökunnan puoleen aurinkovoidetta hankkiessa. Muistan kuulleeni, että esimerkiksi alle puolivuotiaille ei suositella aurinkorasvaa ollenkaan, joten tarkista ajankohtainen ohjeistus ammattilaiselta. After Sun -tuotteet viilentävät ja rauhoittavat ihoa auringossa vietetyn päivän jälkeen ja ainakin hajusteettomat After Sun – tuotteet sopivat myös lasten iholle.

  VAUVAN SUOJAAMINEN AURINGOLTA

  Vauvan iho on ohut ja herkkä palamiselle, joten pieniä lapsia ei saa altistaa ollenkaan suoralle auringonvalolle. Vauvat ja pikkulapset tulee siis suojata aurinkosuojatuotteiden sijaan ensisijaisesti muilla keinoilla. Pidä vauva varjossa sekä suojaa vauvan iho vaatteilla, hatulla ja silmät aurinkolaseilla.

  ISOMPIEN LAPSIEN SUOJAAMINEN AURINGOLTA

  Kun lapsi oppii kävelemään, auringonvaloa on vaikeampi välttää. Tällöinkin ensisijainen suoja on vaatteet ja se, että vältetään suorassa auringonvalossa oleskelua etenkin keskipäivällä. Kasvot ja kämmenselät suojataan lapsille tarkoitetulla aurinkosuojatuotteella.

  Täällä myös poikien kanssa jo lasketaan jäljellä olevia koulupäiviä ennen pitkää ja ansaittua kesälomaa. Ihanaa kesän odotusta.

  Lähde: Yliopiston apteekki

   

  Vastaa