• Sokeroimaton pillimehu -yes please!

  Kaupallinen yhteistyö yrityksen Juustoportti kanssa

  Kevät on vihdoin täällä pitkän talven jälkeen, ja meidän perheelle se tarkoittaa ulkoilua! Kuinka ihanaa onkaan tutkia taaperon kanssa luontoa, ihmetellä kaikkia vastaan tulevia kiviä, keppejä ja kukkia. Rakastan napata mukaan eväät ja lähteä metsään poukkoilemaan sinne tänne, tai puistoon jätskille ja pillimehulle. Tai nyt hitiksi tullut Jasun sähköauto, johon mahtuu eväät mukaan ja ei muuta kun ajelulle! Kaikkein parastahan on äitin ohjatessa istua omassa autossa, juoda pillimehua ja mennä katsomaan naapuriin kaivureita työntouhussa. Nyt me löydettiin meidän reissuille sokeroimaton pillimehu, joka maistuu äidille ja pojalle. Kehui näitä isäkin.

  Sokeriton pillimehu

  Mikä mehu sopii pienille lapsille?

  Monet välttävät pienten lasten kanssa turhia sokereita, niin myös me. Ja harvemmin aikuiset haluavat itselleen tai isomille lapsilleenkaan turhia ylimääräisiä sokereita. Viime kesänä kolusinkin kaikki pillimehut kaupassa ja tutkin, että missä olisi mahdollisimman vähän sokeria. Ehkä niin tarkka en olisi ollut, mutta Jasu oli vasta 1,5 vuotias ja kesän helteillä hälle ei maistunut vesi joten jotain oli saatava.

  Jos sokeria ei ollut, oli makeutusaineita käytetty. Tyydyttiin siis joihinkin mahdollisimman ”terveellisiin” vaihtoehtoihin. Ja onneksi siitä nyt ei hampaat tai kroppa mene pilalle, kun harvemmin mehua juo. Lapset saavat huomaamattaan yllättävänkin paljon ylimääräisiä sokereita, esimerkiksi välipalaksi tarjotuissa jogurteissa. Mehutkin sisältävät paljon sokeria, mitä ei tule itse aina ajatelleeksikaan. Usein myös sokeroimaton mehu sisältää makeutusaineita, joista saattaa tulla muita haittoja esimerkiksi vatsa- ja ilmavaivoja.

  Sokeroimaton ja makeutusaineeton pillimehu

  Nyt saatiin testiin Juustoportin Hyvin pillimehut, kyseessä siis sokeroimaton pillimehu! Makeutusta ei ole tullut lainkaan sokeripussista, eikä siinä ole käytetty makeutusaineita. Hyvin pillimehuissa on makuina päärynä ja omena, ja mehu saakin itse hedelmästä makunsa. Näitä testattiin koko perheen voimin, ja maku miellytti niin poikaa kuin äitiä ja isiäkin. Jasulle päärynä oli lemppari, ja vanhemmat yllättyi, kun mehu oikeasti maistui myös hyvälle. Jotenkin ajatteli, että kun kyseessä sokeroimaton ja makeutusaineeton, on mehun oltava vettä muistuttavaa. Mutta ei, nämä siis todellakin jatkoon!

  Juustoportin HYVIN-tuotteissa on paljon sokeroimattomia vaihtoehtoja välipaloille, esimerkiksi proteiinivanukas, rahka ja juotava jogurtti. Löytyy siis meille autoretkelle muutakin mukaan napattavaa kuin pillimehut.

  Vastaa