• You are currently viewing Helpot uuniruoat

  Helpot uuniruoat

  Uuniruoat ovat helppoja arkiruokia, jotka valmistuvat uunissa kuin itsestään. Silloin kun omat lapset olivat pienempiä, suosin uuniruokia usein, sillä kädet vapautuivat lastenhoitoon samalla kun ruoka kypsyi uunissa. Nyt lapset eivät enää ole ihan pieniä, mutta jäävät tämän viikon jälkeen pitkälle kesälomalle koulusta. Meidän vanhempien lomat kuitenkin ovat vasta heinäkuun puolella, joten päätin että nyt ryhdistäydyn ja suunnittelen hyvissä ajoin ensi viikon ruokia, jotta työpäivinä voi sitten keskittyä olennaiseen ja uuniruoista monesti riittää syötävää vielä seuraavallekin päivälle. Toki ei me nyt ihan joka päivä pelkkiä uuniruokia syödä, mutta koostin meidän lemppareista kuitenkin listauksen, jos joku siellä nyt kuumeisesti miettii, että mitä tekisi ruoaksi ja tutut uuniruoat ovat päässeet omasta päästä unohtumaan. 🙂

  HELPOT UUNIRUOAT

  Spagetti – kanavuoka
  Lasagne
  Kinkkukiusaus
  Peltiperunat ja uunikasvikset
  Täytetyt kesäkurpitsaveneet
  Makkaraperunat
  Itse tehty pizza
  Jauheliha – makaronilaatikko
  Nachopelti

  Lue myös: Helppo ohje jääkahviin

  NACHOPELTI – sopii niin arkeen kuin illanviettoon. Nappaa alta resepti.

  Ainekset:
  1 iso pussillinen maissilastuja
  400 g jauheliha
  1 prk juustodippi
  1 prk salsadippi
  1 pss Taco mausteseos
  juustoraaste

  Lisää makua saat, jos heität joukkoon vielä vaikkapa oliiveja, pilkottua sipulia ja esimerkiksi jalopeno viipaleita.

  Ohje:
  Ruskista jauheliha ja mausta Taco mausteseoksella. Laita uuninpellille leivinpaperi ja kaada maissilastut siihen päälle. Levitä maissilastujen päälle jauheliha, dippiainekset ja haluamasi lisämausteet. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennnä uunissa 175 asteessa 5- 8 minuuttia tai kun juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. Tarjoile lämpimänä.

   

  Vastaa