• You are currently viewing Sisustusideat terassille

  Sisustusideat terassille

  Aurinkoiset kesäpäivät suorastaan huutavat minua viettämään aikaa terassille. Terassi tarjoaa mukavasti lisäneliöitä kesäkuukausien ajaksi ja niin minä kuin muutkin perheenjäsenet vietämme siellä paljon aikaa. Lapset nauttivat erityisesti paljusta ja toki itsekin nautin siellä rentoutumisesta, mutta olen kyllä muutamia kertoja siirtänyt jopa kotitoimistonikin ulos ja se jos mikä piristää työpäivää.

  SISUSTUSIDEAT TERASSILLE

  Jos sinulla on terassi, parveke tai jokin muu ulkotila, jossa sinulla on mahdollisuus viettää aikaa, mutta se ei kuitenkaan houkuttele, mieti millä keinoin saisit siitä miellyttävämmän. Koko kesäparatiisin luominen alkaa oikeastaan siitä, millaista fiilistä ympärillesi kaipaat. Toiset haluavat modernia ja pelkistettyä, toiset taas ympärilleen hyvinkin runsaan sisustuksen. Paljon kasveja tai värikkäitä kukkia. Vanhoista aitoista ja mummolan vinteiltä löytyneitä aarteita… Vaihtoehtoja terassin sisustukseen on paljon, mutta tärkein mistä lähteä liikkelle on juurikin se oma tyyli ja perheen tarpeet.

  Me olimme suunnitelleet terassin rakentamista jo vuosia ennen kuin lähdettiin sitä toteuttamaan, joten ajatus oli muhinut minun ja mieheni päässä jo vuosikausia. Siinä vaiheessa kun sitten rakentamaan sitä lähdettiin, oli meillä muutamia kriteerejä, joita haluttiin. Yksi ehdoton oli upotettava palju, joka löysi paikkansa terassin ylätasanteelta. Pidimme myös tärkeänä, että oleskelualueesta tulee riittävän iso, niin että sinne mahtuu reilun kokoinen ruokapöytä, johon saa mahdutettua paljon ruokailijoita samanaikaisesti ja toinen must have oli sohvaryhmä, jossa puolestaan voi ottaa rennommin, chillata ja nauttia kylmiä virvokkeita auringonpaisteessa.

  SUOJAAN PAAHTAVALTA KESKIPÄIVÄN AURINGOLTA

  Aurinkoa alatasanteelle tulee puolesta päivästä eteenpäin, joten yksi ehdoton juttu on tuo kolmionmallinen aurinkovarjo, joka antaa suojaa paahtavalta auringolta sitä haluaville ja vaikka itse rakastan aurinkoa, niin kyllä kuumana kesäpäivänä on mukavampi syödä lounasta tuossa varjon alla istuen.

  Lue myös: Parhaat kesäkukat aurinkoiselle terassille

  HELPPOHOITOISET VAI ESIMERKIKSI ÖLJYÄMISTÄ VAATIVAT KALUSTEET?

  Meillä oli aiemmin vuosia puiset kalusteet, mutta aloin jo olla niin kyllästynyt niiden öljyämiseen, että samalla kun uusi terassi saatiin käyttöön, lähti vanhat kalusteet kiertoon ja hankittiin helppohoitoiset, toisin sanoen sellaiset, joita ei tarvitse hoitaa laisinkaan. 😀

  TUNNELMAA VALAISTUKSELLA JA PIENILLÄ YKSITYISKOHDILLA

  Meillä ei vielä ole muutamia pieniä aurinkokennolyhtyjä lukuunottamatta valoja meidän terassilla. Iltojen hämärtyessä valoilla ja lyhdyillä saa kivasti luotua tunnelmaa. Tietynlaista tunnelmaa saat myös luotua juurikin kasveilla, koristetyynyillä, vilteillä ja muilla pienillä sisustustuotteilla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että auringonvalolla on moniin tuotteisiin haalistava vaikutus. Kankaat saattavat haalistua ja aidot, lasilyhdyissä olevat kynttilät jopa sulaa paahtavassa kuumuudessa.

  Vastaa