• Uusperhe – ja paljon muuta

  Parasta, että oot löytänyt mun blogin ääreen! Alkuun haluan kertoa kuka olen ja millaista arkea elän. Palataan ajassa kymmenen vuotta taaksepäin. Tuolloin olin 22-vuotias tuore äiti ja vannoin, että elän ydinperheenä lopun ikäni. Sittemmin tuli pari muuttujaa ja kesä 2022 on mun viides kesä uusperheen äitinä. Meidän uusperhe asuu Oulussa ja koostuu minun 8- ja 10-vuotiaista pojista, sekä aviomiehestä ja hänen 5- ja 8-vuotiaista pojista. Vuoroviikoin meidän kodissa asuu kuusi henkeä, vuoroviikoin ollaan miehen kanssa kahdestaan.

  Meidän uusperhe <3

  IHANA ARKI

  Mun mies on yrittäjä ja oon hänellä töissä. Tämäkään tilanne ei aivan ollut parikymppisen minäni suunnitelmien mukainen. Opiskelin itseni kätilöksi omien lasten ollessa aivan pieniä, mutta alan töitä ei juurikaan ole tullut tehtyä. Tästä ”koulutuksen hukkaan heittämisestä” voisin jossain kohtaa tehdä oman blogipostauksen.

  Me eletään melko aktiivista ja liikkuvaa elämää. Matkustellaan paljon niin Suomessa kuin ulkomailla. Sekä oma että miehen työtilanne sallii tämän. Ollaan aina töissä ja aina lomalla, eikä työ sido mihinkään paikkaan. Oulussa ollessamme viikkoja rytmittää pitkälti lasten koulu ja harrastukset. Pojat treenaa jääkiekkoa, voimistelua, uintia, sählyä ja jalkapalloa. Sen verran ollaan hurahdettu lasten harrastuksiin, että osallistutaan omasta tahdosta myös lapsettomilla viikoilla poikien treenikuskauksiin sekä kisa- ja turnausmatkoihin.

  MATKUSTAMINEN

  Olen jollain tapaa ikuinen haaveilija ja tykkään mielessäni suunnitella ja rakennella tulevaa. Silti olen myös hetkessä eläjä ja minua ei haittaa, vaikka asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. Koen, että esimerkiksi matkustaessa ex-tempore-reissut onnistuu paremmin kuin tarkkaan suunnitellut. Meidän parhaat koko perheen lomat on olleet niitä, kun auto on pakattu ja määränpää ollut tuntematon. Matkalla mietitty mihin jaksetaan ajaa ja soitettu majoitusta hetki ennen kohdetta. Toki tässä tyylissä on huonotkin puolensa, esimerkiksi matkan budjettia on vaikea hahmottaa etukäteen.

  Seuraava pidempi reissumme on miehen kanssa kahdestaan, meidän jokavuotinen roadtrip Suomessa. Ajatuksena on lähteä ajamaan Etelä-Suomea kohti ja fiiliksen mukaan pysähtyä eri kohteisiin. Kahdestaan tämä on vielä helpompaa kuin koko perheellä, koska majoituksia on paremmin saatavilla. Tästä ja muistakin reissuista tulen kertomaan täällä mahdollisimman kattavasti.

  OMAT HARRASTUKSET JA KIINNOSTUKSET

  Rakastan kuntosalilla treenaamista, lumilautailua, juoksemista ja ympäri vuoden luonnonvesissä uimista. Hiljattain tein päätöksen osallistua ensimmäisen kerran juoksutapahtumaan; vuoden päästä olisi ajatus juosta Rukalla Nuts-karhunkierroksella 34 km. Hyvällä tavalla pelottaa jo nyt.

  Yksi mun sydämen asia on toimiva uusperhe. Eroperheiden aikuisten välit on sama asia kuin perheiden lasten hyvinvointi. Myös tätä aihetta tulen blogissani avaamaan oman kokemukseni kautta.

  Vitsi kuinka innoissaan olen blogimaailmaan hyppäämisestä! Jotenkin tämä kutsuu mua ja tuntuu niin oikealta. Ja silloin, kun joku tuntuu oikealta, kannattaa sen matkaan lähteä. Tehdä elämän seikkailusta just sellainen kuin itse haluaa. Pus ja palataan pian <3

  Löydyn myös instagramista nimellä susannanko

  Vastaa