• You are currently viewing Voiko yrittäjä pitää kesälomaa?

  Voiko yrittäjä pitää kesälomaa?

  Lapset lomalla koulusta kymmenen viikkoa, mies lomailee neljä viikkoa ja itse lomailen… niin… Yrittäjyyden velvollisuudet ja mahdollisuudet. Voiko yrittäjä lomailla?

  Minulla ei henkilökohtaisesti ole tarvetta lomailla nykyisestä työstäni neljää viikkoa putkeen, mutta huomaan kyllä kaipaavani lomaa. Määrittelemätöntä ajanjaksoa, jossa tiedän, että minun ei tarvitse olla vastaamassa sähköposteihin tai muutenkaan olla kartalla päivästä tai kellonajasta, sillä tiedän jonkun muun hoitavan sen.

  Se hyvä puoli kyllä työssäni on, että sitä voi tehdä oikeastaan mistä maailman kolkasta tahansa, kunhan mukana matkassa on läppäri, puhelin ja toimiva nettiyhteys. Olen siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että nykyinen työni ei estä perheen kesälomareissuja tai mökillä oloa, sillä pystyn hoitamaan työni myös mökkilaiturilta käsin. Loma on kuitenkin aina lomaa ja tulee tarpeeseen, itseni lisäksi myös perheelleni, joten tänä(kin) kesänä mennään niin, että lomaillaan yrityksen toisen omistajan kanssa muutama viikko vuorotellen. Tiedän, että tällainen vuorottelu ei ole mahdollista täysin yksinyrittäjälle. <3

  ILO IRTI YRITTÄJYYDEN TARJOAMISTA MAHDOLLISUUKSISTA

  PIDENNETYT VIIKONLOPUT – olin itse juuri viime viikolla neljän päivän mittaisella viikonlopulla ja huomasin jo sen tekevän hyvää. Nyt täällä painetaan taas alkuviikosta muutama tehokas työpäivä, jotta pääsen taas hyvissä ajoin siirtymään viikonlopun viettoon.

  LOMAT AJOISSA KALENTERIIN – se taisi olla jo kevättalvea, kun pistettiin meidän lomat kalenteriin ja kun ajoissa suunnittelee, ei tässä heinäkuun kynnyksellä lomat tuota päänvaivaa. Suunnittelemalla ja aikatauluttamalla työt ja vapaat hyvissä ajoin etukäteen, ei päällekäisyyksiä päässyt syntymään. Me molemmat saadaan lomat suunnitellusti ja asiakkaiden toiveaikataulutkin mahdutettua ongelmitta mukaan.

  Yrittäjien lomalle ei ole säädetty lakisääteistä määrää, joten loman olemassaoloon ja pituuteen vaikuttaa jokainen yrittäjä itse.

  DELEGOINTI – kaikkea ei tarvitse eikä kannatakaan tehdä itse. Toki on työtehtäviä, joiden siirtäminen toiselle ei kertakaikkiaan ole mahdollista, mutta olisiko mahdollista tehdä vain välttämättömät, jolloin aikaa jäisi hivenen myös lomailuun? Tämä on siis kysymys myös itselleni. 😀

  HETKI TYÖNTEOLLE JA SÄHKÖPOSTEILLE – lapset lomalla, vanhemmat ei… Itse pyrin aloittamaan työpäivät jo hyvissä ajoin aamulla, kun lapset vielä nukkuvat. Näin pääsen (toivon mukaan) ajoisssa irrottautumaan työasioista ja nauttimaan iltapäivästä ja kesäilloista yhdessä perheen kanssa.

  LOMA ON SIJOITUS OMAAN HYVINVOINTIIN – Tykkään työstäni eikä minulle ole ongelma pakata kesäreissulle mukaan myös läppäriä, mutta jokainen tietää, että yrittäjäkin tarvitsee lomaa akkujen lataamiseen siinä missä työntekijäkin.  Jo lyhytkin loma ja arjesta poikkeavat rutiinit laskevat stressitasoja ja parantavat tuottavuutta. Kenties ne parhaimmat yrityksen kehittämisideatkin syntyvät juuri mökkilaiturilla luonnon ääniä kuunnellen. Kun antaa tilaa ajatuksille, voi juolahtaa mieleen vaikka mitä. Ihanaa ja kiireetöntä juhannusta. <3

  Vastaa