• You are currently viewing Teinit mukana perhelomalla…hitti vai huti

  Teinit mukana perhelomalla…hitti vai huti

  Koko perheemme lähtee pian mökille, myös teinit. Teinit mukana perhelomalla on antoisaa, mutta se tuo myös uudenlaisia haasteita lomailuun.

  Ruokaa menee hurjasti, tekemistä pitää olla jo ihan erilailla, ämpäri ja lapio ei enää riitä.

  On ollut jännä huomata poikien kasvettua isoksi, kuinka laumani on pienentynyt koko ajan. Ennen mukanani kulki aina neljä pientä poikaa, nyt hädintuskin enää kaksi. Teinejä on jo vaikeampi saada mukaan mihinkään.

  Lue myös: Lapsen kanssa lentokoneeseen, näin onnistut

  Nyt ollaan lähdössä mökille, tällä kertaa kukaan ei ole vielä valittanut mökille lähtemisestä, joten nautitaan tästä.

  Meillä on ollut tapana joka kesä käydä ainakin kerran mieheni suvun mökillä Kangasniemellä. Nyt suunnataan sinne heti ensi viikon alussa (Juhannuksen jälkeen), sillä minulla alkaa loma! JEEE!

  Kaverit omasta takaa

  Meillä on sillä tavalla kiva tiimi tässä omasta takaa, että pojilla riittää toisistaan tosi hyvin seuraa. Heillä menee aika yksiin mielenkiinnonkohteet ja ikäeroa ei ole paljoa. Meidän ei ole mikään pakko raahata kavereita mukaan lomille, vaikka toki välillä on niitäkin otettu mukaan.

  Esimerkiksi viime talvena Ylläksellä mukana oli esikoisen kaveri ja se oli tosi hyvä veto, sillä kyseessä oli aktiiviloma. Esikoisen laskettelutaidot on aika paljon paremmat kuin muiden veljiensä, joten tylsää olisi hänelle tullut jos olisi pitänyt vain pikkuveljien kanssa laskea.

  Lue myös: Viikonloppu Pariisissa. Miten koet ja näet paljon lyhyessä ajassa!

  Mökillä ei kuitenkaan ole mitään sellaisia aktiviteetteja, että tarvitsisi välttämättä omia kavereita mukaan. Me saunotaan, grillataan ja tehdään sudokuja (joita vasta opin tekemään kun kummityttöni mua opetti), pelataan shakkia ja uidaan. Ajateltiin järjestää pojille myös mökkiolympialaiset.

  Mitä isommaksi pojat ovat tulleet, sitä helpommaksi matkustaminen on mennyt. Isoimmat auttelee jo raskaissakin hommissa (esim mökillä) jolloin jää mieheni kanssa vähemmän aherrettavaa.

  teini perhelomalla

  Hitti vai huti?

  Onko teini perhelomalla hitti vai huti? Meillä ainakin ehdottomasti hitti. On ollut yhä vaan kivempaa reissata kun pojat kasvavat.

  Oma äitini sanoi joskus, että kaikista mieleenpainuvimpia matkoja lasten kanssa olivat ne, kun lapset olivat jo nuoria ja menoa riitti. Ymmärrän hyvin ajatuksen.

  Me varattiin syksylle matkat Kreetalle. Se on esikoisen rippilahja-matka mitä on odotettu kuin kuuta nousevaa, koska se on siirtynyt jo monia kertoja.

  Sinne lähdetään nuorten ehdoilla. On varattu hotelli ja kohde mikä miellyttää nuorisoa.

  Nyt on meidän perheen lastenallas-kökkimiset takana (Thank God) ja matkoissa on ihan uusi vaihde!

  En malta odottaa.

  Mutta nyt lomalle lompsis!

  Hyvää Juhannusta kaikille teille ihanille lukijoille. Nauttikaa lomailusta…teinienkin kanssa 🙂

  Vastaa