• Näin innostat poikasi juomaan helteellä

  Miten innostat oman lapsesi juomaan helteellä?

  Kuumat säät jatkuvat näillä näkymin ympäri Suomea ainakin tämän viikon ajan, joten juomiseen on hyvä kiinnittää huomiota. Poikien touhotusta ympäriinsä kuumuus ei vähennä, joten nestetankkaus on erityisen tärkeää.

  Meillä juodaan vähän huonohkosti, vettä saatetaan pyytää, mutta siitä otetaan ehkä yksi kulaus.

  Ruohosipulipilli innostaa juomaan

  Yksi kikka mullisti meillä kuitenkin ainakin tämän päiväisen veden ja maidon juonnin. Nimittäin ruohosipuli, jota erityisesti meidän 4v. fanittaa. Itse muistan myös aikoinani hakeneeni miltei päivittäin oman naapurissa asuvan mummuni kasvimaalta kesäisin ruohosipulinvarsia naposteltavaksi.

  Ollaan vietetty nyt aikaa poikien mummilassa ja mummilla kasvaa mahtavia ruohosipulin varsia puutarhassa. Niitä oli tuotu lounaalle salaattikulhoon, ja meidän 4v nappasi sellaisen pilliksi itselleen. Pikkuveli seurasi perässä.

  Olipa heillä hauskaa kun he puhaltelivat kuplia ruohosipulipilleillä juomiinsa. Kyllä katosivat juomat myös tehokkaasti nesteyttämään kuumentuneita lapsia, jotka koko aurinkoisen aamupäivän viettivät meren rannalla heitellen kiviä veteen. Välillä sipulinvarret syötiin ja napattiin uudet pillit juomista varten. Niissä on muuten paljon hyviä vitamiineja ja hivennäisaineita, kuten C-vitamiinia ja rautaa joten ei yhtään haittaa että niitä innostutaan syömään enemmänkin.

  Nesteytä vihanneksilla

  Hyviä nesteyttäjiä ovat muuten myös kurkku, tomaatti ja vesimeloni, joten jos ei ruohosipulipilli toimi teillä nesteytyksessä, tai tarpeeksi pillimäisiä sipuleita ei ole saatavissa, niin kokeilkaa muita vihanneksia. Olen jäädytellyt myös vauvan hedelmäsoseita suhteessa 50/50 veden kanssa mehujäämuotteihin, nekin toimii ihan hyvinä viilentäjinä ja maistuu hyvin. Samoin jäädytetty vesimeloni on hitti.

  Nautitaan lämmöstä kun sitä nyt riittää!

  P.s. Aikuisten juomaksi suosittelen jääkahvia, johon löytyy mainio ohje mun ig:n feedistä.
  Täältä löydät sinne.

   

  Vastaa