• You are currently viewing Lapsuudesta matkat muistaa parhaiten

  Lapsuudesta matkat muistaa parhaiten

  Pohdin yksi ilta mieheni kanssa yhdessä sitä, miksi minulle matkustaminen näyttelee niin tärkeää roolia elämässäni ja miehelleni ei niinkään. Yksi syy löytyi ainakin siitä, että omasta lapsuudesta ja nuoruudesta muistan matkat kaikista parhaiten. Mieheni perhe ei puolestaan matkustellut.

  Muistan tosi ykistyiskohtaisia asioita meidän perheen ekalta ulkomaanreissulta Mallorcalta. Muistan sieltä jopa joitain tuoksuja. Muistan miltä allasalue näytti, muistan katuja ja muistan kaupan mistä pikkuveljelle ostettiin Marlboro asu (Kyllä vain, silloin ne oli muodissa 😀 ).

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by ?Jonna-Emilia ? (@poikienaiti)

   Mallorca

  Aikuiset on lomalla hyvällä tuulella

  Yksi merkittävä seikka ulkomaanreissuilla oli se, että aikuiset oli tosi hyvällä tuulella.

  Johtunee siitä, että lähes kaikki arjen velvollisuudet oli poissa. Ei tarvinnut kuskata ketään harrastuksiin, ei pestä pyykkiä eikä tehdä ruokaa. Tunnistan tuon onnen tunteen myös omassa lomailussani. Suomen mökillä on ihanaa, mutta moni velvollisuuksista kulkee sinne mukana, siksi lomailu ulkomailla on omaa laatuaan.

  Ulkomaan lomamuistot lapsuudesta ovat niin ihania, että haluan tarjota niitä muistoja myös omille lapsilleni.

  Pyrimme siis reissaamaan sen minkä pystymme. Meidän perheemme suuri koko rajoittaa matkojen määrää, sillä puhutaan todella isosta rahasta kun tämä poppoo yhdessä suuntaa lomalle (ihan mihin tahansa). Välillä pitää mennä pienemmissä erissä., esim yksi aikuinen ja yksi/kaksi lasta.

  Seuraava matka nuorten ehdoilla

  Seuraavaksi suuntaamme Kreetalle (ekaa kertaa ikinä) ensi syksynä. Se reissu tehdään nuorten ehdoilla. Matka on viime kesänä ripille päässeen Ossianin lahja, hänen kaverinsa lähtee reissuun mukaan.

  Ollaan valittu kohde ja hotelli sen mukaan, että nuoret siellä viihtyvät.

  Olen itsekin tosi innoissani, että se pikkulapsivaiheen “lastenallas kökkiminen” on jo meidän lomilta takana. Ihanaa kun kaikki lapset osaa uida ja ei tarvitse koko ajan käsi kädessä siellä liikkua, nyt kun ovat jo sen verran isompia.

  Otettiin mutten ekaa kertaa ikinä All inclusive hotelli. Ne ei ole minua oikein napannut aikaisemmin, mutta nyt mietin tätä noiden nuorten kannalta. Aika kivaa kun saavat itsenäisesti hakea juomaa ja syötävää kun siltä tuntuu, eikä tarvitse meidänkään olla koko ajan käsi taskussa rahaa antamassa.

  Joten Syyskuuta odotellessa!

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by ?Jonna-Emilia ? (@poikienaiti)

  Vastaa