• Parhaat eväät automatkoille

  Kesää on vielä jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä, ja vielä tulee lukuisia evästarpeita automatkoille lomakauden ollessa hyvässä vauhdissa.  Matkaruokailut voivat lohkaista hyvän siivun päivän menoista, varsinkin jos autossa matkustaa monta henkilöä. Tähän maailman aikaan kun ruoan hinta jatkaa iloista nousukiitoaan, säästöä matkoihin saa ottamalla eväät kotoa mukaan.

  Oman lapsuuden perheen perinteiset pitkät ajomatkat suuntautuivat Itä-Suomen mummolaan, johon oli kolmen tunnin ajomatka. Kolme tuntia tuntui olevan kyllä meiltä ihan joka paikkaan – kaikkien sukulaisten ja serkkujen luokse eri puolille Suomea.

  Hyvillä eväillä saa paljon iloa automatkoille

  Eväät kuuluivat tottakai oleellisesti ajomatkoille, sillä lähdimme aamulla liikkeelle kukonlaulun aikaan ilman aamupalaa, ja söimme vasta matkalla. Harvoin pysähdyimme syömään mitään, vaikka vanhemmat taisivat kyllä joskus ostaa itselleen jostain kahvia. Meillä eväät koostuivat aina vakkarina seuraavista asioista:

  trip- appelsiinipillimehu
  ruispala, jossa päällä aamupalajuustosiivu ja kaksi siivua meetwurstia
  kurkkupaloja, kukkakaalia ja porkkanapaloja

  Harvoin meitä vietiin mihinkään pikaruokapaikkoihin, mutta välillä paluumatkoilla pysähdyttiin mäkkärin autokaistalla. Aina sama setti: lastenateria juustohampparilla ja maidolla. Limsaa meille ei edes tarjottu vaihtoehtona. Suolakurkut kaivettiin hamppareista vanhemmille.

  Näistä eväistä onkin tullut rakkaita ruokamuistoja, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen miettiessäni lapsuuden matkoja.

  Tuo ruispalahomma on ollut kyllä mainio. En tiedä miksi itse en toteuta sitä enemmän. Leipäpaketti, aamupalajuustot ja mahdollinen leikkele on helppo napata matkaan huoltoasemalta hyväksi vaihteluksi iänikuisille karjalanpiirakoille

  Meidän perheen vakkarit on neljän tunnin ajomatkat molempien isovanhempien luokse, joten reissuja riittää varsinkin loma-aikoina. Kaksi takapenkillä ajoittain kiukuttelevaa pikkupoikaa saa mukavasti rauhoitettua evästauolla tai parilla. Ja siis, onhan eväät ihan yleisesti aina ihan parasta.

  EVÄSIDEOITA TIIVISTETYSTI

  Kotoa mukaan otettavia:

  Pilkotut ja pestyt vihannekset  – Kurkku, paprika, porkkana, kukkakaali, pikkutomaatit
  Kuoritut ja pilkotut hedelmät – omena, nektariini, banaani,
  Kotona valmistetut leivät
  Muroja minigrip-pussiin (taaperolle mainioita, saa aikaa kulumaan pieniä muroja pussista pyydystellessä)
  Pannukakku (tän voi tehdä ruokaisana suolaisena tai ihan perus pannarina)
  Keitetyt kananmunat
  Ruokaisa salaatti jokaiselle pakasterasiaan + haarukat

  Jos kotoa löytyy ruokatermari, niin meillä on kahden taaperon lounas mahtunut yhteen ruokatermariin. Termarissa ollut esimerkiksi makaroonilaatikkoa tai kinkkukiusausta. Helppo pysähtyä jossain parkkipaikalla syöttämään lapset, jos vanhemmilla ei akuuttia ruoan tarvetta.

  Huoltoasemalta näppärästi mukaan:

  Leipäpaketti + aamupalajuusto + (leikkele)
  Siemennäkkäri
  Banaanit, mandariinit
  Kuivatut hedelmät
  Pähkinät
  Välipalapatukat (Eloveenan pehmeät uudet patukat on muuten ihania!)
  Smoothiepussit (Oma lemppari on Green Planet Astronauts, mukavan ruokaisia ja laadukkaita)
  Juotavat jugurtit
  Karjalanpiirakat (paistopiste tai kylmähylly)
  Lihapullat
  pillimehut, pillimaidot

  Mitä sä lisäisit tähän? Jätä kommentteihin viesti jos jotain tärkeää puuttuu!

  Paremman makuista autoilua sulle!

  Vastaa