• You are currently viewing Suomen kaunein kesäkaupunki
  Porvoo kesäkaupunki

  Suomen kaunein kesäkaupunki

  Yritin etsiä tietoa mikä voisi olla virallisesti Suomen kaunein kesäkaupunki, en löytänyt. Löysin monenlaisia äänestyksiä joissa joka kerta voittaja tuntui olevan eri. Enkä ihmettele, Suomessa on paljon kauniita kesäkaupunkeja, joten yhtä parasta on mahdoton valita.

  Se mikä kaikissa äänestyksissä kuitenkin toistui oli, että voittaja kaupungit sijaitsivat aina veden äärellä. Välillä voitti Helsinki, Turku tai Tampere. Välillä voiton vei Hanko, Kotka tai Seinäjoki. Voittajina löytyi myös Porvoo, Kuopio ja Naantali.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Mikä on mielestäni Suomen kaunein kesäkaupunki?

  Ensimmäisenä pitää myöntää, että en ole todellakaan kolunnut kaikkia Suomen kaupunkeja vielä läpi, joten monta hyvää kesäkaupunkia on jäänyt minulta myös kokematta. Niiden kaupunkien perusteella, jotka minä olen kesällä nähnyt on TOP3 listani seuraava:

  1. Porvoo

  Ehkä olen vielä Porvoon reissustamme niin tohkeissani (kävimme siellä juuri miehen kanssa treffeillä), mutta aivan ihana kesätunnelma löytyi ehdottomasti Porvoosta. Paljon ravintoloita, kauniita maisemia, kulttuuria ja tunnelmaa.

  2. Helsinki

  Tykkään erityisesti Suomenlinnasta. Mitä vanhemmaksi oon tullut, sitä enemmän oon tykästynyt kulttuuriin ja kaupunkikohteisiin. Luksusta on ihmisvilinä ja skumppa terassilla.

  3. Hämeenlinna

  Minun synnyinkaupunkini ja kotini yli 20 vuotta oli Hämeenlinna. Se on ihana paikka kesällä. Järviä ja lampia löytyy vaikka muille jakaa. Kulttuuria, upeita maisemia ja tekemistä.
  On paljon muitakin kaupunkeja joiden kesätunnelma on mielestäni ihana. Esimerkiksi Kokkola, Lohja, ja Tampere

  Hyvässä kesäkaupungissa on mielestäni aina seuraavat asiat. Rantaa, kulttuuria ja hyviä ravintoloita, sekä kahviloita, joissa voi istuskella ulkoterassilla.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Mikä on sinun mielestäsi paras kesäkaupunki?

  Kyselin omassa IG:ssäni teidän muiden suosikki kesäkaupunkeja. Voiton vei Tampere! Olisi kiva kuulla teidän blogin lukijoidenkin suosikki kesäkaupunkeja?

  Itse olen Tampereella paljon viettänyt nuoruudessa aikaani ja se on kyllä oikein kaunis kaupunki, siellä on paljon kivaa tekemistä perheenkin kanssa.

  Ensi kesänä ajattelin ottaa tavoitteeksi kiertää nimenomaan sellaisia kesäkaupunkeja joissa en ole ennen käynyt. Esimerkiksi Hanko ja Naantali ovat minulle vielä vieraita.

  Tänä kesänäkin ehdin vielä tutustumaan uusiin paikkoihin. Elokuun alussa pääsen kokemaan ekan kerran ikinä Lapin kesällä. Suuntana Kilpisjärvi! Ajattelin nousta Saanalle. Odotan innolla.

  Kivaa loppukesää kaikille!!!

  Vastaa