• Rannalle lasten kanssa -mistä löytyy sopivat hiekkarannat?

  Kellukkeet check, pyyhkeet check ja aurinkorasva check. Vettä on vähintään kymmenen litraa mukana, hattuja, vaihtovaatteita, hiekkaleluja ja eväitä. Siitä on lomailu lasten kanssa tehty. Mutta mistä löytyy Suomen parhaat lapsiperheille sopivimmat hiekkarannat? Päätin ottaa selvää.

  yyterin hiekkaranta kokemukset

  Rantalomailua pitkällä kokemuksella

  Sen verran taustaa, että minulla on kohta 17 vuoden kokemus lasten kanssa lomailusta. Esikoiseni täyttää pian 17 vuotta ja siitä asti kun hänet on maailmaan saatettu, on me reissattu aika ahkerasti yhdessä lapsiperheenä. Parhaimmillaan mukana reissuilla on ollut omat neljä poikaa ja vielä lainalapsiakin päälle.

  Olen mielestäni nähnyt aika kattavasti erilaisia rantoja. Niin ulkomailla kuin Suomessakin. Keskityn tässä tekstissä kuitenkin nimenomaan kotimaan hiekkarantoihin meren äärellä.

  Ennen olin hullu auringonpalvoja, nyt nautin siitä, että saan istuskella varjossa. Niin ne ajat muuttuu.

  Yyteri

  Monelle tuttu Yyteri sijaitsee vain 22 kilometriä Porin keskustasta. Kesällä Porista pääsee Yyteriin ja takaisin ilmaisella bussilla, joten junalla Yyterilomalle on helppo matkustaa.

  Yyterissä on pitkälle loiva rantavesi ja pitkä 6 kilometrin pituinen rantahiekka. Yyteristä löytyy upean rannan lisäksi kylpylähotelli, ravintoloita ja leirintäalue.

  Perheen kanssa Yyteri on ihan kiva paikka lomailla. Siellä on kiipeilytelineitä ja lapsia on helppo valvoa rannalla.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Kalajoki

  Niin ikään monen tuntema Kalajoki on perheille aika kiva paikka lomailla. Kalajoen hiekkasärkät sijaitsevat valtatie 8:n varrella noin kymmenen kilometrin päässä Kalajoen kaupungin keskustaajaman eteläpuolella.

  Kalajoen hiekkarannoilta löytyy kaikki mitä rannalta tarvitsee. Löydät sieltä  vesi- ja puuhapuisto Jukuparkin, leirintäalueen, golfkenttän ja kylpylän.

  Kalajoki on lapsiperheiden yksi suosikki rantalomakohde kotimaassa. Siellä on puhdasta ja hiekkaa riittää. Kalajoen hiekkasärkät ulottuvat noin kolmen ja puolen kilometrin mittaiselle alueelle.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Hietaniemen uimaratanta

  Helsingistä löytyy monipuolinen hiekkaranra, tuttavallisemmin Hietsu. Nuorten suosimassa Hietsussa saattaa olla vauhdikasta, mutta jos haluaa, löytyy Hietsusta myös hyviä paikkoja lapsiperheille viettää aikaa. Kannattaa kävellä rantaa pitkin ja katsoa minne alueelle lapsiperheet ovat erityisesti sijoittuneet.

  Hietsusta ei ehkä löydy kaikkea sitä aktiviteettia mitä edellä mainituista löytyy, mutta toisaalta se sijaitsee lähellä Helsinkiä ja hyppäämällä vaikka ratikkaan pääsee nopeasti lähemmäksi palveluita.

  Hietsussa ranta on pitkä ja loiva. Rannalla on kahviloita ja ravintoloita, sekä rantalenttis ja koripallokentät. Lasten leikkipaikkakin löytyy.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Hanko

  Suomen mantereen eteläisin kaupunki Hanko on loistava paikka pulikoida meressä, sillä siellä pääsee uimaan melkein missä vain. Hangossa on 130 kilometriä rantaviivaa, josta 30 kilometriä on hienoa hiekkarantaa. Tilaa siis löytyy!

  Lapsiperheiden suosikki on ainakin rantapaikka Plagen. Sieltä löytyy vesikaruselli, vesiluikumäki, sekä hauskoja vanhanaikaisia pukukoppeja. Rannalla voi suppailla, herkutella ja viettää perheen kanssa aikaa rennosti. Rantakallioiden sokkeloista voit löytää myös oman rauhallisen kolon missä voitte evästää yhdessä.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Rantoja Suomessa riittää, jos kaipaa jotain rauhallisempaa paikkaa missä ei tarvitse olla palveluita, niin kannattaa tsekata myös Vattaja Kokkolasta, sekä Saimaan Huuhanranta.

  Usein perheen kanssa on kuitenkin helpointa mennä paikkaan, missä on vessat, ravintoita ja pukuhuoneet.

  Hyviä rantakelejä kaikille!

  Kommentit

  1. Kipsukka

   Kalajoella hiekkarannan pituus on todellisuudessa pidempi, toiseksi suurin Suomessa. Tuo mitta on vain on se matkailulle suunnatun alueen pituus. Hiekkaa on myös muualla, tai ihan joka paikassa kesä aikana. Matkailualueelle on joidenkin mielestä liikaa rakennettu ja luonto on kärsinyt. Toisille hyvät palvelut ja majoitus on tärkeää, ja tietty näköala. Yyterissä suojellaan hienosti luontoa, mutta palvelut retuperällä. Kultainen keskitie olisi parempi. Mutta kaikki haluavat ihastella auringonlaskua oman majoitustilansa ikkunasta.

   1. Jonna

    Kiitos vinkistä, tosiaan Kalajoen omilta sivuilta nuo mitat katsoin. Ehkä olivat laittaneet vaan tuon käytössä olevan sinne?

  Vastaa