• Kun perhe matkustaa, niin miksi äiti aina pakkaa?

  Kun perhe matkustaa, niin miksi äiti aina pakkaa?

  Inhoan tällä hetkellä yli kaiken tätä ihmisten jatkuvaa valitusta ja laskemista siitä, että kuka tekee perheissä mitäkin ja kuinka paljon. Sitä kun mittatikulla lasketaan, että kotityöt menee puoliksi ja ajatellaan, että lasten synttärijuhlien miettiminenkin on jo raskasta työtä (No ei se ole! Olen sitä itsekin tehnyt ja se on vain miettimistä, usein liiallista ja vähemmälläkin pärjäisi).

  Meneillään on jonkinlainen sukupuolten sota, mikä on oikeastaan todella surullista.

  Mutta nyt sorrun tähän ihmettelyyn itsekin. Miksi kun perhe matkustaa, niin äiti aina pakkaa?

  äiti pakkaa

  Äiti on pakkaaja lähes kaikissa perheissä

  Miksi se on niin, että kun perhe matkustaa niin pakkaaja on aina äiti?

  Äidit pakkaavat yleensä aina lasten tavarat, (joissain perheissä jopa isän tavarat, mutta se onkin sitten jo oma tarinansa.)

  Mielenkiintoista tässä on erityisesti se, että tämä sama toistuu myös niissä perheissä, missä isän rooli perheessä on aktiivinen toimija. Jopa niissä perheissä missä isä on osallistuvampi vanhempi kuin perheen äiti on. Silti äiti on niissäkin perheissä se, joka yleensä pakkaa tavarat.

  Lue myös: Thaimaa kesällä hitti vai huti?

  Kysyin muutamalta tutulta mieheltä, jotka ovat omassa perheessään se henkilö joka tekee enemmän ruokaa, siivoaa enemmän, hoitaa lapsia enemmän ja on kaikin puolin muutenkin aktiivisempi tekijä perheessä kuin äiti, niin MYÖS HEILLLÄ pakkaamisen hoitaa lasten äiti. Kerrassaan kummallista.

  Ja myönnän, näin se on meilläkin.

  Pohdin miksi?

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Naisen kontrollointia vai miehen laiskuutta?

  Varmaan perheestä riippuen syy on eri, mutta todennäköisesti se on monen eri asian summa.

  Ehkä me naiset haluamme kontrolloida, että lasten kasseissa on mukana juuri ne asiat mitä me sinne toivomme. Perheen isä pakkaisi erilailla ja erilaisia asioita ja emme kestä sitä ajatusta, että meillä ei ole tietoa mitä kasseista löytyy.

  Lue myös: Limoncello spritz -täydellinen kesädrinkki

  Joissain tapauksissa mies on ehkä huomannut, että pääsee helpolla kun antaa perheen äidin pakata.

  Minä en ole mielestäni kovinkaan kontrolloiva tällaisissa asioissa, voisin hyvinkin antaa miehen pakata lasten tavarat. Mutta ehkä kokisin tarvetta tarkistaa mitä sinne on laitettu… eli ehkä sittenkin olen kontrolloiva!

  Tämä on kertakaikkisen kiinnostava juttu. Mikä ajaa meidät naiset hallitsemaan kaikkea mikä liittyy lapsiin? Mitä lapset syövät, mitä pukevat päälle ja mitä kasseihin pakataan? Miten synttärit järjestetään ja miten leikkitreffit pidetään?

  Yhtä kaikki, minulle henkilökohtaisesti ei ole mitään merkitystä sillä, että pakkaan aina lasten tavarat. Mieheni korjaa aina lasten fillarit ja tyhjentää aina lattiakaivot. Kyllä meille molemmille hommaa täällä perheessä riittää! 🙂  Ja näin on varmasti monessa muussakin perheessä.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by 💙Jonna-Emilia 💙 (@poikienaiti)

  Vastaa