• Paras makaronilaatikko syntyy näin

  Maukkainta makaronilaatikkoa aikoihin, sanon minä. Ja pennin venyttäjän ruokaa parhaimmillaan, sillä käytin munamaitonkin vain yhden kananmunan (toimi hyvin!) koska kesälomareissun jälkeen kaapit oli aika tyhjät. Tämä makaronilaatikko on lihaton, mikä tekee siitä erittäin edullisen arkiruoan, sillä soijarouhe on halpaa.

  Meillä ei enää tehdä makaronilaatikkoa jauhelihasta, koska soijarouheella siitä tulee jopa parempaa. Varsinkin jos teet sen tällä reseptillä.

  Jos kasvisproteiinit yleisesti pelottaa, niin tällä ruoalla on varmasti turvallista aloittaa tutustuminen.

  Maukkain makaronilaatikko

  400g makaronia
  2dl soijarouhetta
  0,5 dl öljyä
  3 valkosipulinkynttä
  1 sipuli
  3 rkl tomaattisosetta
  1dl vettä
  1 tl kuivattua basilikaa
  1 tl kuivattua rakuunaa
  0,5tl suolaa
  2 lehtikaalin isoa lehteä
  1 varsisellerin varsi
  3 lehteä salviaa

  1 kananmuna
  5dl kauramaitoa
  (halutessasi mausteita, esim 1tl basilikaa ja 0,5 tl suolaa. Itse jätin tällä kertaa vahingossa pois mutta ei haitannut)
  juustoraastetta, esim. parmesaania pinnalle

  Tee näin:

  Keitä makaronit ohjeen mukaan kypsiksi. Itse käytin neljän eri pastapussin pohjat.

  Kuumenna öljy ja paistele soijarouhetta ja sipuleita hetki pannulla. Lisää tomaattisose, vesi ja mausteet. Sekoittele muutama minuutti. Lisää revitty lehtikaali (muista jättää kova lehtiruoti pois ruoasta) pilkottu varsiselleri ja pilkotut salviat. Kuumenna halutessasi hetki.

  Sekoita pasta ja soijarouheseos johon kasvikset ovat sekoitettu. Kaada päälle munamaito (jep, 5dl ja 1x muna toimi mainiosti!). Itse raastoin päälle parmesaania. Mikä vaan juusto olisi toiminut varmasti hyvin.

  Ai että oon rakastunut selleriin. Se on niin parasta!

  Ja sanottakoon että jos ei löydy rakuunaa, kokeile oreganoa ja jos ei löydy salviaa, niin jätä se pois. K-ruoka sivuilta löytyvä soijarouhemakaronilaatikko on myös tosi hyvää, jos ei nyt tähän hätään varsiselleriä löydy jääkaapista eikä kauppa-aikeet ole lähipäivien juttu.

  Arki alkaa pian, tällä reseptillä teet arjestasi vähän taas maukkaampaa.

  Vastaa