• You are currently viewing Miten teillä valmistaudutaan koulujen alkuun?

  Miten teillä valmistaudutaan koulujen alkuun?

  Miten teillä valmistaudutaan koulujen alkuun?

  Omassa lapsuudenperheessäni oli ja on edelleen paljon perinteitä, selkärankaan jyvittyneitä traditioita, joita toistetaan vuosi toisensa jälkeen.

  Ei siksi että olisi pakko, vaan siksi, että se on ihanaa.

  Yksi lapsuuteni traditioista oli koulujen alkuun valmistautuminen. Jokainen meistä lapsista sai yleensä yhden uuden asun, uuden repun sekä muita koulutarvikkeita kuten penaalin, kyniä, kumeja ja sen sellaista. Muistan elävästi edelleen sen kuplivan tunteet, kun valkkailin Tiimarin hyllyjen äärellä tuoksukumeja ja ties mitä nippelinappeleita.

  Muista sykähdyttävän elävästi myös sen, miten paljon tuo traditio innosti ja tsemppasi tulevaan kouluvuoteen. Repun pakkaaminen ja ensimmäisen kouluaamun vaatteiden valitseminen oli suoranainen spektaakkeli.

  Olen halunnut jatkaa tätä samaa perinnettä omien lasteni kanssa, ja koen sen äärimmäisen tärkeäksi. Haluan välittää heille tunteen siitä, että koulunkäynti on odotettava, hieno ja arvokas asia, ja me vanhemmat haluamme antaa siihen parhaan mahdollisen tsempi.

  Ei, ensimmäisen päivän innostus ei kanna läpi koko vuotta. Tulee nousuja ja laskuja, mokailuja ja onnistumisia, iloja ja suruja. Mutta silti koulunaloitushypellä on mielestäni oma tärkeä tehtävänsä.

  Ymmärrän, että kaikki eivät kykene panostamaan samalla tavalla. Rahat ovat tiukilla meilläkin. Mutta mielestäni todella tiukassakin taloustilanteessa voi hankkia jotain pientä, joka tuo iloa kouluarkeen. Vaikkapa uudet puuvärit, kiva kumi tai penaali. Meilläkään ei tänä vuonna ostettu uusia reppuja, koska entiset ovat säilyneet aivan priimana ? Jokainen kuitenkin tajunnee, mitä ajan takaa.

  Ajattelen, että kaikki pienet ja isot koululaiset ansaitsisivat arvoisensa startin kouluvuoteen. Itselläni nuo muistot ovat kantaneet pitkälle aikuisuuteen – muisto siitä, että minun koulunkäyntini oli myös vanhemmilleni tärkeä asia.

  Onko teillä jotain perinteitä tähän liittyen? Meillä on kaikki tarvikkeet hankittuna, tiistaina ajateltiin käydä vielä perheillallisella ennen kuin arki iskee ?

  Vastaa