• You are currently viewing Ruka kesällä – tekemistä lapsiperheille

  Ruka kesällä – tekemistä lapsiperheille

  kaupallinen yhteistyö: Ruka-Kuusamo

  Olen aina ajatellut, että Ruka on talvilomakohde, sillä mitä tekemistä hiihtokeskuksessa muka kesällä olisi, mutta nyt kun vierailimme siellä perheen kanssa elokuun alussa, on ajatukseni muuttuneet. Kesälläkin tekemistä riittää yllin kyllin ja erityisesti lapsiperheet on hyvin otettu huomioon aktiviteetteja suunnitellessa.

  RUKA KESÄLLÄ – ELÄMYKSIÄ JOKAISELLE LOMAPÄIVÄLLE

  Kun me Land Roverilla kurvattiin Rukan kylään, lasten silmät loistivat. Ennen kuin kunnolla oltiin edes parkkiin ehditty, kiinnittyi heidän huomio keskellä kylää olevaan suureen vesipuistoon. Sinnehän sitten kiidettiin heti sen jälkeen, kun kamppeet oli ehditty heittää meidän majoitukseen. Rukan kylä on siitä näppärä, että kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Meidän majoitus oli huoneisto kolmella makuuhuoneella ja kahdella kylppärillä – LAPSIPERHEEN UNELMA! Vesipuistosta oli mahdollisuus saada käyttöön kelluntaliivien lisäksi myös märkäpuvut, joten ei varmaan jää epäselväksi viihtyivätkö lapset vesipuistossa.

  Me satuttiin paikalle juuri samaisena viikkona, jolloin Rukalla järjestettiin Skidit festarit. Ohjelmassa oli diskomusiikin lisäksi myös Saarni Sirkus, joka yhdistää sirkuksen, tanssin ja musiikin hauskalla tavalla. Festareiden aikana lapset pääsivät harjoittelemaan tanssiliikkeitä, sirkustemppuja ja tosiaan festareiden päätös oli tuo huikea sirkus esitys, joka sopii niin lapsille kuin meille aikuisillekin.

  LUONTORETKIÄ JA KOSKEN PAUHUA

  Mitäpä olisi pohjoisen reissu ilman luontoretkiä? Vaikkei meidän lapset innokkaita kymmenien kilometrien kävelijöitä olekaan, löytyi vaihtoehtoreittejä myös lyhyempien matkojen ystäville. Käytiin katsomassa Myllykoskea, joka löytyy pienen Karhunkierroksen varrelta. Reitin varrelta löytyi niin riippusiltoja kuin mustikoitakin, mutta yhtä asiaa me kyllä perheen kanssa kovasti ihmeteltiin. Missä oli kaikki hyttyset? Oltiin varauduttu nimittäin jos jonkinmoisilla suihkeilla hyttysarmeijan hyökkäyksiin, mutta niitä ei ollut juuri lainkaan.

  Lue myös: Taas mennään halki Suomen

  Sen jälkeen kun koskia oltiin vain katseltu, olikin vuorossa hypätä koskenlasku varusteisiin ja lähteä itse testaamaan miltä se koskenlasku oikeasti tuntuu. Kovinkaan hurjiin koskiin ei tuo Käylä – Juuma perhereitti meitä vienyt, mutta kyllä me silti kastuttiin ja pienen alkujännityksen jälkeen kuului veneestä myös iloista naurua. Reitti oli 14 km:n pituinen, jonka varrella oli 7 koskea. Matkalla opas kertoi tästä yli 100-vuotisesta matkailureitistä sekä jokivarren alueen elämästä ja historiasta. Kaikki koskenlaskussa tarvittavat varusteet tuli heiltä ja muistoksi saatiin vielä Go Prolla kuvattu video laskureitistä, jota varmasti tullaan näyttämään niin sukulaisille kuin kavereillekin.

  POHJOISEN MONIPUOLISIN PYÖRÄILYKESKUS LÖYTYY RUKALTA

  Rukan rinteet ei suinkaan ole kesäaikaan tyhjillään, sillä huipulta lähtee useita eri tasoisia pyöräreittejä, joita mekin tietenkin testattiin. Alamäkipyöräily oli meille kaikille täysin vieras laji, mitä nyt tietenkin pyöräillessä kotinurkilla on joskus matkan varrella ollut niin alamäkiä kuin ylämäkiäkin, heh heh!

  Rukan vuokraamosta löytyi pyörien lisäksi myös alamäkipyöräilyyn tarvittavat varusteet ja koulutetun Bike park – ohjaajan vetämä pyöräilykurssi opasti meidät alamäkipyöräilyn taitoihin turvallisesti ja elämyksellisesti. Alamäkipyöräily oli jokaisen lapsen mieleen, vaikka itse henkilökohtaisesti pidinkin enemmän Rukan ympäriajosta maisemia katsellen.

  Siinä vaiheessa kun oli aika pakata kimpsut ja kampsut autoon ja suunnata kotimatkalle, kävimme vielä tutustumassa Kujalan porotilaan, jolla on pitkät perinteet porojen hoidosta. Päästiin kuulemaan porotilan arjesta ja testattiin miltä tuntui pienten, orvoksi jääneiden porojen tuttipullolla syöttäminen.

  Ollaan vuosien aikana paljon kierretty perheen kanssa Suomea, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierailimme hiihtokeskuksessa kesäaikaan. Vieläkin olen yllättynyt miten paljon aktiviteetti mahdollisuuksia Ruka-Kuusamo tarjosi näin kesäaikaan.

  Pohjoisen ruska ja yön yli kestävä vaellus on vielä kokematta, mutta näiden elämyksien siivittämänä on hyvä palata takaisin kotiin saaristoon ja laskeutua hiljalleen kohti arkea.

  Vastaa