• Vain rahalla saa apua?

  Mä en Jasulle aikanaan ottanut vakuutusta. Tiesin kyllä, että hoitoon pääsisi helpommin ja nopeammin. Kuitenkin vähän oon vastustanut ”Amerikan mallia”. Että vain rahalla saa apua. Mä maksan kuitenkin veroja, ja hoitoa pitäisi saada, eikö?

  Vakuutus välttämättömyys?

  Moni sanoi vakuutuksen olevan aivan ehdoton! Mä taas aattelin, että varmasti saan kunnalliselta hyvin apua. Sitä vartenhan meidän verosysteemi on. Vakuutus jäi siis Jasulle ottamatta.

  Vauvavuosi oli piinaa, itkua, huutoa, valvomista. Neuvolassa ja neuvolalääkärillä kaikki oli kuitenkin ok. Perus lapsi, itkee ja valvoo. Kunnes sitten mentiin yksityiselle 8kk iässä ja kappas, refluksihan se siellä. Lisäksi nyt taaperoiässä oin miettinyt, että aistiyliherkkyyksiä pohtiessa vakuutus olis ollut jees. Ja koko vauvavuosi olis voinut olla aivan erilainen, jos apua olis saatu ajoissa. Jos joku olis edes vähän vinkannut, että ei oo normaalia että vauva vaan itkee ja valvoo.

   

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön Erika🌸 (@erikajapojat) jakama julkaisu

  Taas jäi vakuutus ottamatta

  Punnittiin miehen kanssa pitkään, että otetaanko pikkuveljelle vakuutus. Jasulle se olis tullut tarpeen, mutta ei kai taas samanlaista vauvaa vois tulla? No päätettiin, et otetaan vakuutus. Voihan sen sit katkaista vaikka ekan vuoden jälkeen.

  No ei sit saatukaan sitä raskausaikana, koska Jasusta mulla oli raskausmyrkytys. Vaikka tästä ei ollut. Pian syntymän jälkeen jouduttiin sairaalaan ja sitten meidän vaikeudet jo alkoikin, joten vakuutus jäi ottamatta syntymän jälkeen. Ja nyt on jo liian myöhäistä.

  Apua saa kun rahaa on

  Tällä hetkellä vauvalla epäillään maitoallergiaa. Oireita on ummetus, refluksioireet, ihottumaa, vatsavaivoja, itkuisuutta, pätkäunia. Oireisiin on käynyt osteopaatilla ja hierojalla.

  Käytiin maanantaina yksityisellä lääkärillä (joka oli aaaivan yhtä tyhjän kanssa) mm. ei voi olla refluksi, kun lapsi itkee kovaa? Eikä varsinkaan, kun lapsi rauhoittuu hytkytykseen sylissä.

  No anyways, toi käynti kustansi 210€. Tänään (onneksi otin!!) kävi vauvaperhevalmentaja. Oon alusta asti pohtinut kireitä suunjänteitä, lääkärit sanonut niiden olevan ihan ok. No tänään ne tsekattiin, onhan siellä kireyttä. Ja vitsi miten tyytyväinen olin muutenkin tähän käyntiin!!❤️ Tänkin käynnin olis saanut vakuutukseen.

  Nyt mennään sit yksityiselle leikkauttaan jänne ens- tai seuraavalla viikolla. Näiden kahden käynnin hinta on n. 450€. Lisäksi aloitettiin kokeileen maitoallergiaan sopivaa korviketta. Tosin niitä tuskin saisikaan vakuutuksiin.

  Mutta reilu viikon sisään about 650€ yksityiseen terveydenhuoltoon. Kunnallisella ei oo puolella sanaakaan vihjattu kireistä jänteistä, ei allergiasta (ei kysytty esim onko meillä vanhemmilla allergioita- jos lapsellakin olisi?), ei refluksista. Ei mistään.

  Tottakai esim sairaalahoito on todella hyvää ja olen kiitollinen! Mutta nyt me saadaan apua meidän suoraansanottuna helvetilliseen arkeen, vain ja ainoastaan yksityisellä. Vain rahalla. Vaikka veroja maksetaan. Vauva on kipeä, ja saa apua vain rahalla. Olis pitänyt olla se vakuutus, mutta turha enää kitistä kun 💩 on jo housussa.

  Jos neuvolasta saisi edes vähän vinkkiä avunhankintaan

  Toivon, että kumpa neuvoloissa/kunnallisella lääkärillä edes vinkattisiin oikeeseen suuntaan mistä hakea apua. Mä olen ite kolunnut läpi netit ja kaikki facebookin vertaistukiryhmät. Ymmärrän, että resursseja ei oo kunnallisella auttaa edes kaikkia. Mutta jos siellä saisi tietoisuutta levitettyä, ja vinkattua väsyneelle äidille apua. Mitä kannattaa lähteä kokeilemaan tai selvittämään. Se helpottaisi jo todella paljon.

  Ei tarvisi itse kuluttaa tolkuttoman paljon tunteja tutkiessa, että mikähän vauvalla voisi olla. Mistä saisi apua, kuka ammattilainen voisi olla hyvä? Ja ihan parasta olisi, että apua ei saisi vain rahalla.

  Vastaa