• Välipalaa kauratortilloista -kuka voisi vastustaa?

  Kauratortilloista saa ihanaa välipalaa! Tästä kannattaa napata talteen paras välipalavinkki, joka taipuu niin evääksi kuin jopa kevyeksi lounaaksikin. Kaupan päälle  nämä säilyvät hyvin vaikka repussa, sillä kasvikset eivät pienestä lämmöstä hätkähdä ja tortillan sisään kääriytyvä hummuskin sietää seistä hyvän tovin jääkaapin ulkopuolella.

  Kauratortilloista saa ihanaa evästä retkille ja ne taipuvat hienosti välipalaksi vaikkapa koulupäivän jälkeen

  Illalla jääkaappiin odottamaan nälkäistä koululaista

  Näitä hummuksella ja kasviksilla täytettyjä kauratortillarullia voi tehdä vaikkapa valmiiksi jääkaappiin odottamaan kotiin saapuvaa nälkäistä koululaista. Hummusten ja kasvisten yhdistelmä on ihan lyömätön, rakastan iltaisin dippailla kasviksia hummukseen jos keksin jotain katseltavaa televisiosta.

  Viettäkää vaikka illalla pieni hetki laatuaikaa koululaisen kanssa. Anna hänen valita itse rullaan käärittävä sisältö. Usein itse valmistettu maistuu paremmin.  Itse ajattelin kääriä näitä mukaan välipalaksi myös yliopistolle mennessäni.

  Me nautittiin näitä kesällä Lapissa päiväretkillä muutamaan otteeseen. Oli täyttävää ja samalla kevyttä. Kasvikset ja hummus säilyvät tosiaan useamman tunnin hyvinä vaikka eivät olisikaan kylmässä.

  Näitä tarvitset:

  Kaura-tortillalettuja
  Hummusta (täältä löytyy toimiva resepti)
  Kurkkua
  Porkkanaa
  Paprikaa
  Ruoho-/punasipulia
  Rucolaa
  Minttua (jos pidät sen mausta, mieheltäni tämä sai vähän kritiikkiä:)

  Ja/tai ehkäpä

  Korianteria
  Marinoitua tofua
  (Teriyakikastiketta)
  Kalkkunaleikettä
  Retiisiä

  Tee näin:

  Pilko haluamasi kasvikset pitkiksi suikaleiksi. Levitä hummusta tortillan päälle ja lado kasvikset keskelle. Kääri rullaksi. Puolita veitsellä kahteen osaan, niin saat kaksi sopivaa sormin syötävää pientä rullaa. Jos haluat ottaa ne evääksi, pienet rullat mahtuvat nätisti monenlaisiin rasioihin, joissa ne pysyvät kauniisti muodossaan.

  Proteinia ja ruokaisuutta saa lisättyä helposti kalkkunaleikkeleillä tai tofulla. Kokeille esimerkiksi leikata tofu suikaleiksi ja lämmitä suikaleita kattilassa teryakikastikkeessa pieni hetki. Lisää tällöin rullan sisälle mintun sijaan korianteria. Tofukin säilyy lämpimässä jonkin aikaa, mutta kalkkunaa en lähtisi kuljettelemaan päivän ajaksi ympäri kyliä. Sitä voi kuitenkin hyvin lisätä proteiniksi jääkaapissa odotteleviin rulliin.

  Ehkä kokeilet näitä myös pienenä sormisyötävinä illanistujaisissa tai lasten synttäreillä? Pilko silloin rulla vaikkapa neljään osaan.

  Jos alkoi muuten vaan tehdä nyt mieli tortilloja, niin ota testiin täältä kauratäytteisten tortillojen resepti. Kaura best!

  Vastaa