• Lomatissuttelun loppuhuipennus

  Lomatissuttelu tuli tutuksi minullekin tänä kesänä, erityisesti viini maistui ilta-auringossa tai ruuan kanssa nautittuna. Tissuttelun (sekä herkuttelun) tulos näkyy nyt pöhöttyneessä mahassa, sekä pankkitilillä. Onneksi lomatissuttelun loppu häämöttää jo.

  En ole ehkä ennen ollut sellainen viinistä nauttija kuin nykyisin. Toki pitää myöntää, että oma tissutteluni tarkoittaa sitä, että saatoin olla monta viikkoa ilman lasin lasia ja sitten taas vaikka yhden viikon ottaa sen viinilasin illassa. Mutta sekin on minulle paljon, sillä en normaalisti ole ottanut alkoholia edes kahta peräkkäistä päivää.

  Nuoruuden humalahakuinen juominen on täysin jäänyt omalla kohdallani menneisyyteen, onneksi (jos ei lasketa yhtä Järvenpää-Soi festari-iltaa, kun kaverini osti mulle salmaria salmarin perään). Sitten taas tämän tyyppinen auringossa tissuttelu tai ruuan kanssa yhden nauttiminen on kohdallani lisääntynyt. Erityisesti kesällä.

  lomatissuttelu

  Lomatissuttelun loppuhuipennus

  Oma lomatissutteluni odottaa vielä loppuhuipennustaan, sillä lähdemme Kreetalle syyskuussa. Otimme ensimmäistä kertaa ikinä All inclusive -hotellin, joten aion kyllä hieman nauttia viiniä sielläkin.

  Olemme lähdössä perhelomalle, joten mitään juopottelua emme tietenkään siellä harrasta ja aina vähintäänkin toisen aikuisen pitää olla skarppina. Humalahakuisesti emme harrasta muutenkaan juomista ikinä lasten aikana, vaan nautimme sen yhden-kaksi mietoa.  Nyt kun mukaan lähtee teinejä, niin enemmänkin pitää vahtia, että HE eivät lähde mihinkään alkoholijuttuihin mukaan.

  Lue myös: Kouluaikana lomalle lasten kanssa -miten se toimii?

  Kerron muuten All inclusive -hotellin kokemuksia tänne blogiini sitten loman jälkeen. Yritin itse googletella erityisesti perheiden tarinoita tämän tyyppisistä hotelleista, niitä löytämättä, joten kirjoitukselle on varmasti kysyntää.

  tissuttelu

  Mikä määrä tissuttelua on ok?

  Omalla kohdallani tiedän, että tissutteluni on ollut aika vähäistä, mutta mikä sitten on raja yleisesti normaalille tissuttelulle?

  Käypä hoito -suosituksen mukaan alkoholinkäytön kohtuullisen riskin raja on miehillä 14 ja naisilla 7 annosta viikossa. Eli tämän alle pitäisi tissuttelun määrä jäädä. (Lähde: MTV3Uutiset)

  Lue myös: Kun perhe matkustaa, niin miksi äiti aina pakkaa?

  Minä en hurjimmillakaan viikoilla voi puhua lähellekään tuollaisista määristä. Joten hyvä minä!

  Tärkein merkki on kuitenkin se, että alkoholin käytöstä ei aiheudu haittaa, itselle, ympäristölle, tai muille ihmisille, esim parisuhteelle tai lapsille. (Lähde: MTV3Uutiset)

  Oletko sinä tissutellut kesällä? Joko tissuttelu on tullut päätökseensä?

  Vastaa