• You are currently viewing Miten koostaa toimiva vaatekaapin sisältö?

  Miten koostaa toimiva vaatekaapin sisältö?

  Miten se aina meneekin niin, että kun johonkin pitäisi olla menossa, ei vaatekaapissa ole mitään päällepantavaa? Huomasin kesän aikana, että vaatekaappini tursusi vaatteita, mutten silti tahtonut löytää mitään sopivaa. Tätä ongelmaa ei perus arjessa ole, sillä kotitoimistolla / kotona pukeudun mielellään treenivaatteisiin, mutta ongelma tulee vastaan aina kun pitäisi johonkin lähteä, esimerkiksi kaupungille, tapaamiseen tai illanvietoista puhumattakaan.

  MITEN KOOSTAA TOIMIVA VAATEKAAPIN SISÄLTÖ?

  Jokunen viikko sitten tulin tulokseen, että vaatekaappini taitaa olla tehokkaan siivouksen ja läpikäynnin tarpeessa. Luulen, että minun toimimaton vaatekaappini on johtunut siitä, että olen hankkinut erilaisia yläosia ja alaosia, miettimättä kuitenkaan miten niitä yhdistelen, eli vaatekaapissani on ollut paljon sellaisia vaatteita, jotka eivät ole sopineet keskenään ja tästä syystä jääneet käyttämättä.

  Lue myös: Kevätpukeutumisen TOP 3

  Tartuin härkää sarvista ja aloitin projektin ottamalla kaikki vaatteet sängylle ja käymällä ne yksitellen läpi. Nyt tosiaan siivosin REILULLA OTTEELLA. Jos vaate oli kiva, mutta ollut kuukausi kaupalla käyttämättä eikä minkään kanssa yhdisteltävissä, päätin, että sen on aika lähteä kiertoon. (toki muutamat juhlamekot ja talvineuleet säästin, vaikkei ne juuri nyt ole päällä hetkeen olleetkaan.) Projektin myötä seuraaville käyttäjille lähti useita kassillisia hyväkuntoisia vaatteita ja ai että miten vapauttava tunne ja hyvä mieli siivousurakan päätteeksi tulikaan.

  MITÄ VAATEKAAPPIINI SITTEN JÄI?

  Treenivaatteiden lisäksi vaatekaappini on nyt hallittavissa. Jäljelle jääneet ovat nyt sellaisia, jotka istuvat hyvin ja joita mieluusti käytän. Mustien trikoiden lisäksi siis muutamat farkut; yhdet tummat, yhdet vaaleat ja yhdet valkoiset. Kaikissa on myös erilaiset ”lahkeet”. Valkoinen kauluspaita on ollut jo pidemmän aikaa yksi luottovaatteistani ja se onkin helposti yhditeltävissä monen kanssa. Kaapista löytyy myös pari neulemekkoa ja syyskelejä odottelemassa mm. ihana vaalean lila neule, joka on tosi kiva yhdistää valkoisten farkkujen kanssa.

  Syksyn takkikelejä odottelee nyt vaalea pitkä trenssi, over size bleiseri sekä musta biker – nahkatakki, jonka olenkin tänä kesänä napannut jokaiseen iltarientoon mukaan ja yhdistänyt sen, kuten kuvasta näkyykin, reissussa rähjääntyneiden maihareiden kanssa. 😀

  Korkkareita kaapissa on yhdet punaiset ja yhdet mustat, mutta ne on niin sanottuja spesiaalitilanteita varten. Kuljen aina lenkkareissa tai maihareissa ja kuten aiemmin jo mainitsin, hyvin usein myös treenivaatteissa.  Olen joskus yrittänut käyttää monivärisiä, kuvioituja vaatteita, mutta ne ei vaan ole mun juttu ja seuraavan kerran kun vaatekaupoille suuntaankin, mietin tarkasti onko minulla mitään minkä kanssa aion sen yhdistää ja jos vastaus on ei, se saa jäädä kauppaan. Ja mikäli aion tehdä hankinnamän nettikaupasta, harkitsen ostamista yön yli. Yksi tavoite olisi myös löytää hyviä vaatekirppareita Turun suunnalta, joten jos tiedät jonkun, niin vinkkaa ihmeessä!

  Nyt kun oma vaatekaappi on järjestyksessä  olisikin vuoro tarttua lasten vaatteisiin ja pistää pieneksi jääneet eteenpäin, mutta se odotelkoon syyssateita. Ihan heti putkeen en jaksa samaa operaatiota. 😀

  Vastaa