• You are currently viewing Koti järjestykseen – rutiinimuijan järjestelyvinkit

  Koti järjestykseen – rutiinimuijan järjestelyvinkit

  Mistä tietää, että kesä on vaihtumassa syksyyn? Meillä ainakin siitä, kun saan useampia kertoja viikossa inspiraation pistää kotia järjestykseen. Tässä viikkojen kuluessa olen siivonnut omat ja lasten vaatekaapit, ulkovaatteet ja pieneksi jääneet kengät ja pistänyt kiertoon. Eilen järjestelin kosmetiikka “osastoni” ja seuraavaksi suunnitelmissani on tarttua keittiön kaappeihin. Vaikka pidänkin siitä, että koti on jonkinlaisessa järjestyksessä ja jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, on minulla paha tapa olla huolimaton kaappien ja laatikoiden sisäpuolella. Eihän niitä kukaan näe, joten ei sen ole väliä. Tiedätkö tunteen?

  En onneksi pode huonoa omaatuntoa kaappien sisäpuolella vallitsevasta sotkusta, mutta tasaisin väliajoin mittani siihen sekamelskaan tulee täyteen ja tartun tuumasta toimeen.

  KAAPIT JA LAATIKOT JÄRJESTYKSEEN

  Itselle toimivin tapa järjestää on se, että tyhjennän koko kaapin sisällön ensin tyhjäksi, pyyhin mahdolliset likaiset pinnat ja vasta sen jälkeen alan tavara kerrallaan laittamaan niitä takaisin.

  Käytän järjestelyssä myös mieluusti apuna erikokoisia laatikoita ja pussukoita, jolloin yleisilme tulee pysymään siistimpänä kuin että 20 erikokoista ja muotoista purkkia olisi vierekkäin.

  Pistän myös herkästi kiertoon meille turhia vaatteita ja tavaroita, jotta kaapit eivät vain loputtomiin täyttyisi ja jotta järjestystä olisi helpompi ylläpitää ja hallita.


  VINKKI VITONEN – ETSI NE SOPIVIMMAT SÄILYTYSRATKAISUT PERHEEN TARPEISIIN

  Kun omaa kotia alkaa järjestää, voi esimerkiksi pinterestistä ja instagramista etsiä inspiraatiota ja ideoita, mutta kannattaa pitää mielessä, että se mikä toimii yhdessä taloudessa, ei välttämättä toimi oman kodin neliöissä laisinkaan. Järjestyksen pääasiallinen tehtävä kun kuitenkin on helpottaa arkea.

  – Sarianna

  Vastaa