• Onko pakko jos ei halua

  Onko pakko jos ei halua sairastaa, kun yksi perheessä saa flunssan sen saa myös kaikki muutkin. Unohtamatta miesflunssaa, jolta ei säästy edes perheen pojat. Neulomisestani ei kuluneen viikon aikana tullut yhtään mitään, sillä olen kävellyt viime viikon torstaista asti nenäliina visusti lähelläni. Tai no talouspaperi sillä nenäliinat unohtuivat aina kauppaan paremmalta puoliskoltani. Myös tutut rohtumien hoito rasvat tulivat jälleen tutuksi. Suurperheen flunssat menevät aina uusiin sfäärehin, ja tätä on vaikea selittää yleensä. Sainkin päähäni selittää kaikkein keskeisimmän osan koko hemmetin viikosta nimittäin räästä.

  Puhutaan hetki räästä

  Sisältö varoitus puhun räästä

  Pakko oli alkaa jo keksiä tälle nuhien ja flunssien eritteelle uusia nimikkeitä, sekä tapoja kuvailla sitä. Avaruuden toispuoleinen keltainen ektoplasma jota nenä erittää flunssan ohessa on todella inhottavaa, tuntuu ettei se liiku suuntaan tai toiseen. Niistämällä niistät ja välillä väri muistuttaa jopa sateenkaarta. Ensin vuosi lasten nenät, se meni ohi. Sitten alkoi oma nenäni vuotaa, päätä särki jatkuva tukkoisuus. Väsymys aiheutti sen etten oikein kokenut olevani oma pirteä itseni, joka niiston yhteydessä huuliani kirveli talouspaperin kuiva pinta. Oloni oli aivan käsittämätön, vasta toissa päivänä pystyin olemaan jo tunnin jos toisenkin niistämättä. Pakko sanoa ettei tällaista ektoplasma tautia ole hetkeen ollutkaan, bonuksena neljä päivää huutava vauva jolla on korvatulehdus jälleen. Putkista on nyt jo puhuttu monesti, saa nähdä milloin asia menee eteenpäin.

  Räkä, lima, ektoplasma, avaruuslima, nenäkulta…

  Rakkaalla lapsella on monta nimeä vai miten se meni?

  Pojat sen sijaan käsittelivät räkätautiaan astetta ällömmin, en tiedä mitä muiden lapset tekevät kun nenä vuotaa mutta omillani on huono tapa pyyhkiä sormenpäässä oleva nenäkulta suoraan seinään. Jonka jälkeen yleensä annan heille paperin tai rätin käteen, he saavat itse pestä sotkunsa. Yhdellä pojilla on sellainen tapa että hän huvikseen tonkii nenäänsä niin kauan, että sieltä alkaa valua verta. Siinä kohtaa saa keksiä kaikki keinot joilla veren vuodon saa loppumaan, ja toiset keinot joilla tippuneen veren saa irti lattiasta tai matosta. Tämä lisä sotkujen aiheutuminen varsinkin kun itsekin on kipeänä saa pinnani erittäin kireälle, kun sairastelu kierre huipentuu jatkuvaan kierteeseen päivä toisensa jälkeen alkaa olla välillä fiilis ”valitse taistelusi”. Mielummin hinkkaan verta lattiasta kun jatkuvasti vahtaan ja komennan sormea pois nenästä, jos jollain on tähän jokin konsti niin otan sen ilomielin vastaan.

  Halloween naama omasta takaa

  Niistämisen seurauksena mun on pakko päästä kehumaan tätä naamaa, eikä sillain hyvässä mielessä koska se on aivan rohtunut. Nenässä on säihkyvä punainen pilke, Petterikin olisi kateellinen aatto yönä johon on muuten enää 100 päivää. Bonuksena punaisen nenän ohella on huulet jotka ovat kipeät, sekä hyvin turvonneet. Hieman ehkä kun huumorilla mietin niin näytän sille että huulien botoksit olisi menneet pahasti pieleen, ja muutama piikki liikaa. Rohtumat huulissa hankautuvat rikki lähes joka niistolla, joten suolainen ruoka on saanut vedet silmiini. Enkä tiedä kenen idea oli kokata makkara perunat kipeänä, maku oli sen kirvelyn arvoista. Myös kaikki rohtuma rasvat tulivat tutuksi, ja naamani alkaakin jo olla ihan ok kunnossa. Ellei lasketa yhtä isompaa rupi vekkiä huulessa. Olisin voinut voittaa halloween naama palkinnon, mikäli siitä olisi kisa ollut kun naama oli pahimmillaan.

  Meikkaamisesta ei ole tullut mitään viikkoon, tänään sain vihdoin naamaani meikkiä ja kävin kavereideni kanssa aamu kahvilla sekä katsomassa ostoskeskuksen ostos hulabaloota. Kun pääsin kotiin jatkoin taistelua räkää vastaan, tällä kertaa mulla oli apunani salainen ase… ne nenäliinat. Tästä tulikin vahingossa tämmöinen pieni avautuminen sairastelusta, mikä sinänsä ei ollut tarkoitukseni. Kummallista koko flunssa kierteestä tekee aina sen, että oma olo unohtuu kun joku lapsista on samaan aikaan myös kipeä. Jollei hehkuvaa naamaa tai vuotavaa nenääni mukaan lueta, niin kummasti sitä löysi virtaa hoitaa lapset, oli pää kuinka kipeä tahansa itselläni. Siinä missä parempi puoliskoni halaili vedenkeitintä, sekä toimi meille kuskina kaikille lääkäri käynneille.

  pahoittelen viivästynyttä postausta, ja ens postauksessa sitten jos päästäis neulomaan taas!

  Marika

  Vastaa