• Vinkit synnytyksen käynnistymiseen!

  Meidän kuopus on ollut maailmassa 2,5 kuukautta. Koko raskaus oli piiiitkä ja kivinen tie, oikein Via Dolorosa. Lopulta mun synnytys käynnistettiin ballongilla. Mutta tottakai epätoivoisena yritin tehdä kaiken, jolla lapsen saisi ulos. Tuloksetta. Yritys oli kova, ja nyt jaan vinkkejä synnytyksen käynnistymiseen, mitä kokeilin ja mitä muut olivat kokeilleet (osa hyvin tuloksin, osa ei niinkään.)

  Vinkit synnytyksen käynnistymiseen

  Synnytyksen käynnistyshoito

  Tosi moni sanoi vyöhyketerapian tai akupunktion auttaneen. Itse kävin myös ”synnytyksen käynnistelyhoidossa”, jossa käydään kehon eri kohtia läpi, ja stimuloidaan tiettyjä pisteitä. Moni on saanut tästä apua, ja kuuleman mukaan supistukset alkaneet hoidon jälkeen tai vuorokauden sisään. Tottakai halusin myös kokeilla! Ja hieman skeptisen toiveikas olin. Hoito kesti 90 minuuttia, ja aivan ihanaahan se oli! Todella rentouttavaa. Mutta edes ihan pientä supistusta ei tullut. Hoidon jälkeen korvanlehtien akupisteisiin jätettiin jotkut pienet ”nastat” jotka oli teipeillä kiinni, jotka sitten voisi edesauttaa synnytyksen käynnistymistä. Luulen, että toi koko kehon rentoutus saattaakin olla se, mikä osalla johtaa synnytyksen käynnistymiseen. Ja koska hoito tehdään raskauden ollessa täysiaikainen, ehkä lähtö olisi muutenkin ollut lähellä. Oli miten oli, hoitoa voin silti lämpimästi suositella! Loppuraskaudessa kunnon rentoutus ei voi tehdä kuin hyvää.

  Fyysinen rasitus

  Moni koki synnytyksen käynnistyneen fyysisen suorituksen jälkeen. Suosittuja esimerkiksi:

  • Porraskävely
  • Kukkapenkin kitkeminen
  • Lumityöt
  • Nurmikon leikkuu
  • Syväkyykyssä oleilu
  • Jumppapallolla vetkaus/jumppaaminen
  • Kävely tiellä niin, että toinen jalka rotvallilla ja toinen tasaisella. (Ja koska kuulemma kaikki ei tiedä mikä rotvalli on?? Eli siis katukivetys! Terveisiä Tampereelta)

  Näistä testiin lähti kaikki paitsi lumityöt, koska kesä. Ja tais olla mieskin ihmeissään, en eläessään ole niin hartaasti ja usein nurmikkoa leikellyt!😂 Kyllä myös parhaan mukaan koitettiin kukkapenkkiä kitkeä. Lopputulemana, ei lasta, ja loppukesästä kukkapenkki taas täys rikkaruohoa.

  Vinkit synnytyksen käynnistymiseen

  Herkkutelu ja rentoutuminen!

  -Yksi kertoi tietäneensä KOLME henkilöä, joilla synnytys lähtenyt käyntiin kun on käynyt Hesburgerissa. Tätä en testannutkaan! Jälkikäteen harmittaa, olis ollut hyvää.

  -Moni koki myös ajattelun ”antaa olla, ei se kuitenkaan tuu!” tuottaneen tulosta. Kun luovutti, alkoikin tapahtua.

  -Perinteisesti kolme ässää oli monella tuonut helpotusta. Kaikkia niistä ei tullut itse raihnaisena testattua😄 Saunoin kyllä paljon! Ja kyllä yritettiin siivota joka paikkaa, ja saunaa pestä. Jos ne asennot olis jotain saanut aikaan. Mutta pöh.

  -Nännien stimulointi tai orgasmi vapauttaa kehossa oksitosiinia, joka saattaa johtaa supisteluksiin.

  -Tulinen ruoka, vadelmanlehtitee ja ananas ovat myös joillain tuottaneet tulosta.

   

   

  Näytä tämä julkaisu Instagramissa

   

  Henkilön Erika🌸 (@erikajapojat) jakama julkaisu

  Niin tai näin, taitaa se niin olla, että vauva tulee kun hän ja sinun kehosi ovat siihen valmiita. Mutta onhan se hauska olla jotain ajankulua loppuraskaudessa, kun päivät ovat toooodella pitkiä ja täynnä odotusta. Ja eihän sitä tiedä, jos joku näistä tosiaan auttaakin jollekin!

  Oletko sä testannut jotain jota ei mainittu, ja olisi hyvä lisätä listalle? Kerro kommentteihin!

  Vastaa